Kombiner Tai Chi med ferie i varmen i overgangen vinter og sommer



Kursarrangør: Chi Reiser
Sted: Utlandet
Utlandet
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning

Bo i store, lekre og luftige suiter med balkong og havutsikt på fem stjerners spa-hotell rett ved stranden. Herlig styrkende og avslappende Tai Chi to ganger om dagen med dyktige lærere.

Innhold:
Tai Chi er en form for trening som fort kan bli en lidenskap. Du reiser hjem igjen med ny kunnskap og økt forståelse for en av verdens eldste og mest anvendte treningsformer. Som nybegynner i tai chi lærer du grunnleggende oppvarmingsøvelser for å varme opp ledd og ryggrad. Deretter går vi systematisk gjennom tai chi formen, en bevegelse av gangen. Etter kurset vil du kunne utføre formen selv og oppleve de mange helseeffekter som Tai Chi gir.

Tai Chi er opprinnelig en kampsport som oppsto i Kina for flere århundrer siden. Det regnes som en myk kampsport, fordi fokuset er på å utvikle en indre mental styrke og ro, i stedet for å beseire en motstander med fysisk styrke.

De grunnleggende prinsippene har sitt utspring i taoismen, Qi Gong, Kung Fu og kinesisk medisin. I henhold til taoismen er alt sammensatt av to motstridende, dog komplementære, elementer: yin og yang, der Yin-elementer anses å være feminine, myke og ettergivende og Yang-elementer anses å være maskuline, harde og stive.

Mer info: Myk treningsform – mange helsefordeler:
Ifølge Tai Chi-filosofien må vi balansere disse elementene i oss selv for å oppnå et fredelig og langt liv. Bevegelsene er designet for å hjelpe deg med å oppnå denne likevekten mellom yin og yang. Med andre ord er "poenget" med Tai Chi å gjenopprette balansen i kropp og sinn.

Ny forskning antyder at den eldgamle kinesiske kampkunsten Tai Chi gagner mennesker på mange plan. I tillegg viser forskningen at den gir både fysiske og psykiske fordeler for de som sliter med utfordringer som slitasjegikt, balanseproblemer, smertetilstander, energiløshet, fibromyalgi, Parkinson, hukommelsesproblemer, kronisk obstruktiv lungesykdom, depresjon, angst, søvnproblemer og hjerteproblemer. Treningsformen virker også forebyggende.

"Meditasjon i bevegelse" er et uttrykk som ofte brukes til å beskrive Tai Chi. De rolige og fokuserte bevegelsene bidrar til å roe sinnet, akkurat som mindfulness. Man kan også oppleve mange andre fordeler med denne typen trening, inkludert økt styrke, forbedret mobilitet, bedre fleksibilitet og sterkere immunitet.

Noe av det beste med Tai Chi er at du kan oppleve alle disse helsemessige fordelene uten store investeringer i utstyr. I tillegg trenger du ikke å være myk eller sterk for å komme i gang.

Vis flere tilsvarende kurs: