Høyhastighetskurs for fritidsbåt



Kursarrangør: Sail On AS
Sted: Melsomvik båthavn
          Vestfold, Sandefjord
Kursadresse: Solnesveien 5, 3159 Melsomvik (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: kl.10-1230
Varighet: 3 time
Pris: 5490
Neste kurs: 18.05.2024 | Vis alle kursdatoer

Alle som kjører fritidsbåt opptil 24 meter som kan oppnå en større fart enn 50 knop trenger å inneha et høyhastighets bevis fra 1. juni 2023. Sail On AS er godkjent tilbyder av både den teoretiske og praktiske delen av kurset.

Kursets mål er bevisstgjøring og holdningsendring. For å lykkes med det tar vi opp emner som fartøyslære, fartsfenomener, menneskelige faktorer, høyhastighetsmanøvrering- og navigasjon, sikkerhet og planlegging.

Selv om du kanskje er en erfaren båtfører tror vi at kurset vil lære deg noe nytt! Kurset er ikke et kjørekurs, men vil fokusere på alt det andre som hører til å føre båt i høy hastighet.

Det første du må gjøre er å gjennomgå et teoretisk kurs som avsluttes med en prøve. Når det er gjort kan du melde deg på den praktiske delen av kurset. Den praktiske delen skal kun gjennomgåes, og avsluttes ikke med en prøve.

Når den teoretiske delen er bestått, og den praktiske delen gjennomgått, vil kurstilbyderen melde dette til Sjøfartsdirektoratet. Etter det kan du søke om å få utstedt høyhastighetsbeviset. Du må selv etter endt kurs gå inn på Sdir.no og "mine sider" og søke om beviset. Merk at du ikke vil få tilsendt et fysisk sertifikat. Ved kontroll vil myndigheten finne det frem digitalt i sine systemer.