HMS-kurs - sikkerhet i grøfter



Kursarrangør: Norsk Rørsenter
Sted: Norsk Rørsenter
          Buskerud, Drammen
Kursadresse: Scheitlies gate 14, 3045 Drammen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 dag
Pris: 4.900

Vi tilbyr kurs i HMS, sikkerhet i grøfter med kursleder Kjetil Flugund. Ved utførelse og prosjektering av grøftearbeid stilles det krav til kunnskap om sikringstiltak og hvilke faremomenter som kan oppstå.

Norsk Rørsenters HMS - dag om sikkerhet i grøfter tar for seg hvilke regelverk som gjelder og det blir også belyst flere potensielle faremomenter som kan oppstå i forbindelse med arbeid i grøfter og hva man kan gjøre for å redusere eller fjerne muligheten for at en uønsket hendelse oppstår.

Kursinnhold:
Forskrift om utførelse av arbeid:
• For å etablere en forskriftsmessig grøft må man ha kjennskap til “forskrift om utførelse av arbeid”. Forskriften tar for seg alle sikkerhetsmomenter rundt grøftearbeid.

Geoteknikk:
• Forhold i grunnen varierer mye fra sted til sted. Kjennskap til ulike jordarter, påvirkning fra grunnvann etc. er viktig i sammenheng med graving og etablering av sikre grøfter.

Utarbeidelse av grøfteplaner:
• Det skal alltid utarbeides grøfteplaner for grøfter dypere enn 2m. Kurset viser eksempler på slike planer og deltakerne skal utføre en praktisk oppgave relatert til dette.
• Bruk av verneutstyr

Målgruppe for kurset:
Temadagen er beregnet for personell i kommuner og entreprenørfirma som utfører / prosjekterer grøftearbeid, herunder utskiftning av eksisterende anlegg, ledningsbrudd og nyanlegg.

Kursmateriell:
Kursavgiften inkluderer lunsj, kaffe, kaffemat/ frukt, læremateriell, kursbevis.