Gutter og lesing en tapt kamp, eller finnes gutteleseren nettkurs



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 12:00 - 14:00
Varighet: 2 timer
Pris: 990

Vi tilbyr nettkurs om GRS: gutter og lesing - en tapt kamp, eller finnes gutteleseren. Hvorfor leser ikke gutter like mye som jenter? Eller stemmer det? Vi vet at lesing er viktig for dem som skal ta høyere utdanning.

Innhold:
Om ikke gutter leser skjønnlitteratur og sakprosa, vil de naturlig nok streve med å siden skulle lese fag. Når gutter faller fra på høyere utdanning og samtidig søker radikale stemmer for å temme sin misnøye er det grunn til å se nærmere på hvilke faktorer som spiller inn. Kan vi snu trenden?

Agenda:
• Hvordan kan vi stimulere gutter til å lese mer, både skjønnlitterært og sakprosa
• Hvilken rolle har skolen
• Hvordan kan læreren bidra til økt leseglede og leselyst, også blant guttene på mellomtrinnet
• Konkrete forfatter- og titteltips

Kursholder: Steffen R. M. Sørum

Steffen R. M. Sørum debuterte som forfatter i 2000 med romanen «Du elsker meg». Han har siden gitt ut en rekke bøker for barn, ungdom og voksne. Han var forlagsredaktør for barne- og ungdomslitteratur hos Cappelen Damm i over 17 år. Han er i dag faglig leder av forfatterutdanningen hos Norsk Barnebokinstitutt og er førsteamanuensis i skapende skriving. Steffen har skrevet flere artikler og kronikker om gutter og lesning de senere årene. I 2016 mottok han Kulturdepartementets pris for beste fagbok, med boken «Skriv genialt» som handler om å skrive.

Målgruppe for kurset:
Alle lærere i grunnskolen (1 - 10 klasse).