Førstehjelp ved selvmordsfare



Kursarrangør: Fagakademiet AOF
Sted: Fagakademiet
          Oslo, Sentrum
Kursadresse: Torggata 12, 0181 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 dager
Pris: 2.700

Fagakademiet arrangerer Vivat sitt kurs som heter «Førstehjelp ved selvmordsfare». Dette kurset vil gi deg nyttig kompetanse i selvmordsforebygging. Selvmordstanker og selvmordsforsøk er vanligere enn mange tror.

Innhold:
Førstehjelp ved selvmordsfare er et todagers kurs med forelesninger, filmer, diskusjoner, erfaringsutveksling og praktiske øvelser. Som deltaker utfordres du til bevisstgjøring av egne holdninger til selvmord. Du lærer en modell for førstehjelp ved selvmordsfare og får øvd på å bruke modellen gjennom praktiske øvelser.

Kurset er godkjent av:
Norsk Sykepleierforbund:
• Merittering for godkjenning til klinisk spesialist i sykepleie / spesialsykepleie (14 timer)

Norsk Psykologforening:
• Vedlikeholdskurs (16 timer)

Den norske legeforening:
• Emnekurs / klinisk emnekurs i psykiatri til videre- og etterutdanning i allmennmedisin (16 poeng). Valgfritt kurs under spesialisering og for spesialistenes etterutdanning i samfunnsmedisin (14 timer).

Norsk Ergoterapeutforbund:
• Spesialistspesifikk kurs meritterende til ergoterapispesialist i allmenhelse og mental helse (14 timer)

Fagforbundet:
• Tellende til klinisk fagstige for hjelpepleiere og omsorgsarbeidere (14 timer)

Forelesere: Anneli Frantzen og Ottar Høier

Anneli Frantzen er kompetanserådgiver i Fagakademiet. Anneli er utdannet pedagog med ledelse og har lang og bred erfaring som leder fra offentlig og privat sektor i barnehage, skoleverket, kulturhus for ungdom i Nord-Norge. Anneli har vært veileder for Høgskolen i Nesna, Universitetet i Tromsø og Høgskolen i Harstad og vært ansvarlig for lærlinger i bedrift. Etter at hun flyttet til Oslo har hun jobbet med offentlige anskaffelser, rekruttering og ansettelser, samt bygd opp og ledet to tiltak i regi av Nav. I stillingen som kompetanserådgiver i Fagakademiet er Anneli blant annet kursleder for kurset «Førstehjelp mot selvmordsfare».

Ottar har bred erfaring med personlig veiledning/coaching og organisasjonsutvikling, kursledelse og fasilitering av endringsprosesser. Han har lang erfaring fra offentlig sektor. Ottar har utdanning innen humaniora (Idéhistorie) fra UiO og offentlig administrasjon fra Høgskolen i Agder. Han er utdannet gestaltorientert coach fra Norsk Gestaltinstitutt Høgskole. Han har en sertifisering i relasjonelt basert organisasjonsutvikling fra Relational Change i London, og er akkreditert coach MGPO i Gestaltpraktiserende i organisasjoner. For tiden er han også engasjert som timelærer i «Coachende ledelse» ved Høgskolen Innlandet.

Målgruppe for kurset:
Alle som arbeider direkte med barn og unge både frivillige og ansatte, personalledere / HR, lærere i skoleverket, nav-ansatte i direkte arbeid med unge og andre kommunale og private bedrifter.