Forskerfabrikkens Sommerskole 2024 - Vår magiske planet



Kursarrangør: Forskerfabrikken
Sted: Løren skole
          Oslo, Løren
Kursadresse: Økern Torgvei 4, 0580 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: kl. 9 - 15
Varighet: 5 dager
Pris: 3195
Neste kurs: 05.08.2024 | Vis alle kursdatoer

På vår sommerskole er det gøy å lære! Det er nemlig «noe av det gøyeste jeg har gjort, til og med gøyere enn bursdagen min», ifølge en av våre deltagere. Det blir kule eksperimenter, samarbeid og fysisk aktivitet både ute og inne. Hver dag har vi også leken matte, hvor vi jobber i grupper med ma

Kurset er for de som nå går i 4., 5. og 6. trinn og går over 5 dager fra kl. 9 - 15

SOMMERLAB VÅR MAGISKE PLANET
På «Vår magiske planet» står jorda i sentrum med sitt mylder av liv. Vi viser barna at vi lever på en helt spesiell planet i solsystemet, ja kanskje i hele Melkeveien. Her lever nemlig mange ulike organismer, og det skyldes blant annet at det er mye vann på jorda som finnes i tre faser; fast stoff, væske og gass. Vi har også en atmosfære med livgivende oksygen som dessuten holder på varmen fra sola. For øvrig har jorda en kjerne av jern som gir oss et magnetfelt som beskytter mot farlig stråling fra verdensrommet. Og energien får vi fra Sola, vår nærmeste stjerne i form av elektromagnetisk stråling.

VI LAGER SOLKOKER
Skal vi beholde klimaet på jorda må vi imidlertid passe på at temperaturen ikke forandrer seg for mye. Blir det varmere eller kaldere vil for eksempel balansen mellom vanndamp, flytende vann og is bli forskjøvet. På dette kurset utforsker vi derfor hva varme er og lager en modell av drivhuseffekten. Vi ser også på ulike typer elektromagnetisk stråling som vi mottar fra sola og lager en solkoker.