Forberedelse til norskprøven B1



Kursarrangør: AOF Norge
Sted: AOF Vestlandet
          Hordaland, Bergen
Kursadresse: Strandgaten 197, 5004 Bergen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 09:00 - 13:00
Varighet: 80 timer
Pris: Gratis

Vi tilbyr kurs i forberedelse til norskprøven nivå B1. Dette kurset hjelper deltakerne til å bedre sine språkferdigheter og nå B1-nivå. Kurset har hovedvekt på den muntlige delen av læreplanen i norsk og samfunnskunnskap for voksne innvandrere, samt et ekstra fokus på arbeidslivsdomenet.

Innhold:
Det er stadig økte krav til språkferdigheter og til å kunne dokumentere dette. Dette kurset har som mål å forberede deltakerne på å avlegge norskprøven i alle ferdighetene på B1-nivå. B1-nivå er et krav som ofte stilles innen offentlig og privat sektor for å få arbeid som minoritetsspråklig. I tillegg er det et krav for å være student på høyere yrkesrettet utdanning gjennom fagskolene. Det er derfor mange som har brukt opp rettighetene sine og nådd et A2-nivå, men som fremdeles ikke kommer ut i arbeid eller videre utdanning.

Hovedområder:
• Lesing
• Skriving
• Muntlig
• Lytte

Målgruppe for kurset:
Målgruppen er voksne minoritetsspråklige som ikke har tilstrekkelige ferdigheter i norsk til å delta på fagopplæring eller annen kompetanseheving og som grunnet lavt språknivå står utenfor arbeidsliv, samfunnsliv og utdanning. Dette innebærer blant annet voksne som har brukt opp retten sin til norskopplæring i introduksjonsprogrammet samt permitterte arbeidsinnvandrere og andre minoritetsspråklige som har mistet jobben som følge av covid-19 pandemien eller har vært langtidsledige.

Opptakskriterier:
• Du kan ikke ha rett til kommunal opplæring eller delta på/ha deltatt på et kurs i kompetanseplussprogrammet

Forkunnskaper:
• Vi anbefaler at deltakerne som velger dette kurset har minimum A2-nivå

Kursmateriell:
Du bør disponere egen PC