Fagskole - Sveiseteknikk



Sted: Orkdal vidaregåande skole
          Sør-Trøndelag, Orkdal
Kursadresse: Orkdalsveien 340, 7300 Orkanger (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning (120 studiepoeng)
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 3 år

Chr. Thams fagskole tilbyr en 3-årig, høyere yrkesutdanning i Sveiseteknikk med IWT diplom på deltid med 120 studiepoeng. Deltidsstudiet er organisert med faste samlinger, i kombinasjon med webinar, der du som student i tillegg kan velge å delta som nettstudent.

Innhold:
Hvert studium har egne studieplaner som er delt inn i ulike fag-emner og tema. Når alle tema i et fagemne er gjennomført, avholdes en avsluttende prøve eller eksamen. I siste studieår gjennomføres et større hovedprosjekt innenfor valgt fordypningsområde (fagområde). Et hovedprosjekt kan være en god mulighet til å skape nye ideer og finne løsningsforslag som kan bidra til økt verdiskapning i den virksomheten du har din tilknytning til. Studiet gir grunnleggende kompetanse om nasjonale-, internasjonale standarder og regelverk. Samt kunnskap om blant annet sveisemetoder og utstyr, materialers sveiseegenskaper, konstruksjon og utforming, samt fabrikasjon og prosedyrer. Med godkjent eksamen og fullført studium vil du få en fagskolegrad som sveisetekniker og tittelen IWT.

Oppbygging og arbeidsformer:
Deltidsstudiet er organisert med faste samlinger på skolen i kombinasjon med webinar, der studenten i tillegg kan delta som nettstudent. Hvert studium har egne studieplaner som er delt inn i ulike fag-emner og tema. Når alle tema i et fagemne er gjennomført, avholdes en avsluttende prøve eller eksamen. I siste studieår skal studenten gjennomføre et hovedprosjekt innenfor valgt fordypningsområde (fagområde).

Studiet er bygget opp av elleve emner som gir til sammen 120 studiepoeng:
1. Realfag (matematikk og fysikk)
2. Yrkesrettet kommunikasjon (norsk og engelsk)
3. LØM (ledelse, økonomi, markedsføring)
4. Prosjekt- og kvalitetsledelse
5. Innledende konstruksjon og dokumentasjon
6. Materialkunnskap
7. Materialer og sammenføyning med faglig ledelse
8. Konstruksjon og fabrikasjon med faglig ledelse
9. Energiteknikk for sveis med faglig ledelse
10. Utviklingsarbeid og forberedelse til IWT med faglig ledelse
11. Hovedprosjekt

Kompetanse og jobbmuligheter:
Som sveisetekniker vil du kunne fungere som sveisekoordinator, konstruktør, nasjonal sveisetekniker, Internasjonal sveisetekniker (IWT), sveiseinspektør, teknisk tegner, planlegger, arbeidsleder innen drift og produksjon eller innen personalutvikling og opplæring. Mange benytter også teknisk fagskole som en plattform for å bli faglærer og instruktør i videregående skole.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker høyere yrkesutdanning i sveiseteknikk

Opptakskrav:
Ett av disse kravene må oppfylles:

1. Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev / svennebrev innen fagretningen teknikk og industriell produksjon. Relevante fagbrev vil for eksempel kunne være:
• Platearbeider
• Sveiser
• Anleggsmaskinmekaniker
• Industrimekaniker
• Industrirørlegger
• Landbruksmaskinmekaniker

Hvis du skal avlegge fag / svenneprøve etter søknadsfristen, kan du få plass på vilkår om at du består fagprøven.

2. Fem års praksis som ufaglært innen fagområdene nevnt over og kompetanse i felles allmenne fag tilsvarende de to første årene i yrkesfaglige studieretninger.

Internasjonal sveisetekniker - IWT:
Chr. Thams fagskole tilbyr diplom innen IWT internasjonal sveisetekniker som fordypningsemne. Godkjenningen tilfredsstiller kompetansekravet for å kunne lede sveiseaktiviteten i forbindelse med produksjon av:
• Stålbygg landbasert (Samsvarsvurdering og CE-merking)
• Offshorekonstruksjoner (Kvalifisert iht. NORSOK)

Den nye standarden NS-EN 1090 for utførelse av stålbygg på land, som erstatter NS 3464 fra 1.mars 2010, stiller nye krav til dokumentert kompetanse. IWT-godkjenningen tilfredsstiller kompetansekravene. NORSOK-standardene har lenge stilt krav om IWT-godkjenning for å kunne stå ansvarlig for kvalitetssystemer i forbindelse med produksjon av offshorekonstruksjoner.

Vis flere tilsvarende kurs: