En leders første 90 dager i en ny lederjobb



Kursarrangør: Confex Norge AS
Sted: Oslo
Oslo
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Start når du selv vil
Varighet: 2 dager
Pris: 19.995

Som ny leder har du 90 dager på deg til å finne fotfeste. Mislykkes du er resultatet ofte tapt tillit og respekt. Blant de du skal lede og lederkollegaer. I dette kurset, det eneste i sitt slag i Norge, får du innsikt i hvordan bruke disse 90 dagene.

Kursbeskrivelse:
Begrepet "90 dager" festet seg for alvor med Michael D. Watkins boksuksess "The First 90 Days: Proven Strategies for Getting Up to Speed Faster and Smarter, Updated and Expanded”, som på verdensbasis er solgt i flere millioner eksempler.

I løpet av denne perioden bør lederen, via ulike prosesser og kartlegginger, ha fått både oversikt og innsikt i enheten hen har overtatt. I tillegg skal lederen ha gjort nødvendige grep for å få det vi kaller «et innledende fotfeste». Så hva inneholder en plan for de første 90 dagene? Hva er hensikten/formålet og hvordan gjennomføres dette i praksis?

Kursinnhold:
Kurset tar utgangspunkt i boken «Lederskifter- om lederutvelgelse, innfasing av nye ledere og lederes første 90 dager i ny jobb» (deles ut på kurset og er inkludert i kursavgiften), samt kursholderens erfaringer i mer enn 25 år med å støtte over 100 nye ledere i å planlegge og trene for å gjennomføre aktivitetene i deres kontekstuelle planer for de første 90 dagene.

Slik fungerer det:
Tilbakemeldinger fra kursdeltakere gjennom flere år, viser at mange savner inspirasjon og støtte også etter kurset. Vi har derfor etablert et unikt kursformat som sørger for mer kvalitet og større kontinuitet i læringen.

Blant annet innebærer det tilgang til Viggo, som bistår deg ved hjelp av kunstig intelligens, men som i tillegg er spesialtrent på fagområdene lederskifter og lederoverganger. Dette gjennom å (foreløpig) ha "lest" mer enn 1000 sider med fagstoff på temaene.

Praktisk informasjon:
• Dette kurset er en del av et større kursprogram: Lederskolen
• Kursprogrammet inneholder totalt 8 leksjoner
• Hver leksjon inneholder læringsmål, video, støttetekst, spørsmål og avslutningsvis en booster quiz
• Leksjonene er kompakte og varer 15 - 25 minutter
• Video er hovedbærer av læring
• Det følger med et arbeidshefte slik at du jobber med deg selv underveis
• Kurset forventes å ta 3 - 4 timer

Kursleder: Frode Dale
Frode Dale er ledelsesrådgiver med spesialisering innenfor førstegangsledelse og lederskifter. Han har skrevet tre masteroppgaver og en rekke artikler og rapporter om lederskifter og innfasing av nye ledere. Dale er medforfatter av boken «På randen av ledelse. En veiviser i førstegangsledelse», som har solgt i nesten 30 0000 eksemplarer. Han har også forfatter av boken «Lederskifter. Om lederutvelgelse, innfasing av nye ledere og lederes første 90 dager i ny jobb». I tillegg er han forfatter av håndbokserien «En leders basiskompetanse» (består av 12 bøker/hefter). Dale har gjennomført hundrevis av ulike interne og åpne lederkurs og lederprogrammer, og som konsulent har han gjennom 25 år jobbet med ca. 2000 Lederplattformer.

Dale jobber praktisk med å øke organisasjoners egen evne og vilje til å ivareta sine nyansatte medarbeidere og ledere. Som konsulent har han så langt faset inn og støttet mer enn 50 mellomledere og toppledere i deres ulike lederskifter, samt kurset og veiledet flere hundre førstegangsledere. Frode Dale har Krigsskoleutdanning og en Mastergrad i ledelse fra BI.

Målgruppe for kurset:
Kurset har flere målgrupper, men hovedgruppen er påtroppende ledere - på alle ledernivåer. Det betyr at enten du er en fagperson som skal bli førstegangsleder, en førstelinjeleder som er på vei til å bli mellomleder, eller en mellomleder som er på vei til å bli toppleder, så har du stor nytte og glede av kurset. Andre målgrupper kurset er en innertier for er HR-ansvarlige og internkonsulenter med ansvar for nye ledere, uansett ledernivå.

Forkunnskaper:
• Kurset krever ingen forkunnskaper, men du får tilsendt en «kontekstkartlegging» som fylles ut og sendes inn før kursstart. I tillegg får du tilsendt noen artikler som må leses. Dette for at alle deltakerne stiller med samme felles utgangspunkt.