Differensialdiagnostiske utfordringer ved kartlegging



Sted: Kildehuset, Modum Bad
          Buskerud, Modum
Kursadresse: Badeveien 287, 3370 Vikersund (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 dag

Vi tilbyr kurs om differensialdiagnostiske utfordringer ved kartlegging av dissosiative lidelser. Få med deg en utdyping av utfordringene rundt å sjelne mellom dissosiative lidelser og andre tilstander.

Innhold:
Dissosiasjon kan være en underliggende årsak til utvikling av et komplekst symptombilde. Noen pasienter går i behandling i mange år for forskjellige psykiske lidelser uten å få hjelp til kjerneproblemet, som ofte ikke har blitt identifisert. Det er ofte vanskelig å diagnostisere dissosiative lidelser:
• Det er mye overlapp mellom dissosiative lidelser og andre lidelser - som psykoselidelser, affektive lidelser og personlighetsforstyrrelser.
• Det er liten grad av enighet om dissosiasjon som konsept. Noen beskriver dissosiasjon i et kontinuum ”fra normal til patologisk”, andre som et psykologisk ”shut-down”, og atter andre beskriver det som en ”deling av personligheten”.
• Pasientene forteller ofte ikke spontant om symptomene
• Det er således risiko for både over- og underdiagnostisering av denne alvorlige tilstanden

Meritterende:
Kurset søkes godkjent av
• Den norske legeforening med 6 timer for spesialistenes etterutdanning innen psykiatri
• Norsk psykologforening 6 timers fritt spesialkurs og som 6 timers vedlikeholdsaktivitet
• Norsk Sykepleierforbund som meritterende for godkjenning til klinisk spesialist i sykepleie / spesialsykepleie med totalt 6 timer.
• Fagforbundet som tellende i program for klinisk fagstige for hjelpepleiere, omsorgsarbeidere, helsefagarbeidere, sykepleiere samt øvrige helsefaglige personellgrupper med 6 timer. Godkjennes innenfor det området kurset er relevant for.

Foreleser: Ellen Jepsen

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker kurs om differensialdiagnostiske utfordringer ved kartlegging av dissosiative lidelser

Forkunnskaper:
• For å få læringsutbytte av dette kurset, forutsettes det at deltakerne har gjennomgått en innføring i enten SCID-D eller TADS-I.

Kursmateriell:
SCID-D manualen som nå er oversatt til norsk, er det også mulighet for å bestille i skjemaet for påmelding. Den kan også bestilles i nettbutikken.