Bransjesertifikat i eiendomsutvikling



Kursarrangør: Senter for Eiendomsfag
Sted: Senter for Eiendomsfag
          Oslo, Sentrum
Kursadresse: Lille Grensen 7, 0159 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 09:00 - 16:00
Varighet: 5 samlinger á 2 dager
Pris: 14.500 pr modul

Vi tilbyr kurs med bransjesertifikat i eiendomsutvikling. De fremste utviklingsaktørene i eiendomsbransjen er kunnskapsorganisasjoner som investerer i fast eiendom, der hvert enkelt eiendomsprosjekt er en viktig brikke i en overordnet by- eller stedsutvikling.

Innhold:
I Eiendomsutviklerstudiet får du en oversikt over verdikjeden i eiendomsutvikling, hvor du får innblikk i de sentrale prosessene fra akkvisisjon til ferdigstillelse av prosjekt. Undervisningen vil gjøre deg oppmerksom på fallgruver og muligheter innen eiendomsutvikling, gjøre deg i stand til å se mulighetsbilder, samt forstå hvordan du kan operere i forhold til plan- og bygningslovgivningen. I løpet av deltidsstudiet vil du kunne lære fra noen av de beste aktørene i bransjen, hvor vi er opptatt av at du får med deg kunnskap om det som utgjør «best practice» i faget.

Caser fra relevante virksomheter:
Til hver modul stiller en leder for en veletablert eiendomsorganisasjon, som vil presentere et eiendomscase fra egen virksomhet - med en tilhørende refleksjonsoppgave som deltakerne besvarer på dag to. Fjorårets caser ble presentert av ledere i Aspelin Ramm Eiendom, Storebrand Asset Management, Folksom, Oxer Eiendom og Vestaksen Eiendom.

Innholdet i deltidsstudiet - moduler:
Modul 1:
Verdiskapning i tidlig fase:
• Modulen tar for seg tidlig fase i eiendomsutvikling, med akkvisisjon, forstå og se mulighetene i en ledig- og bebygd tomt. I tillegg til å synligjøre og videreutvikle potensialet i eiendomsmassen, samt se eiendommen i et samfunnsperspektiv.

Modul 2:
Den juridiske verktøykassen for eiendomsutviklere:
• I modul 2 er det den juridiske delen av eiendomsutvikling som er i fokus. Forhandlinger, avtaler og kommunikasjon med offentlige myndigheter, grunneier og øvrige interessenter er en del av dette.

Modul 3:
Vurdering og håndtering av risiko for utviklingsprosjekter:
• Du er godt i gang med utviklingsprosjektet ditt, men så oppstår det noen uforutsette utfordringer. Høres kjent ut? I denne undervisningsmodulen går vi igjennom ulike risikokategorier - hvordan forutse risiko og være i forkant, slik at prosjektet ikke stopper opp.

Modul 4:
Prosjektutvikling og kalkulasjon:
• For at et eiendomsprosjekt skal bli økonomisk lønnsomt er det avgjørende å ha god kontroll på budsjettet og kalkylene. I denne modulen vil vi gå igjennom sentrale verktøy for prosjektutvikling og kalkulasjon.

Modul 5:
Fremtidsrettet verdiskapning:
• Hva vil gi verdi i fremtidens eiendomsprosjekter? I denne modulen vil vi prøve å gi svar på dette.

Hjemmeoppgave:
• Hver modul avsluttes med en skriftlig hjemmeoppgave, som danner grunnlaget for senterets kompetansebevis i dette emnet. Vurderingsform er bestått / Ikke bestått. Innlevering av oppgaven er anbefalt, men ikke påkrevd.

Lærekrefter:
Utvalg fra fjorårets studie: Selvaag Bolig, Oslo House Property Development, Aspelin Ramm Eiendom, Ferd Eiendom, Storebrand Asset Management, Bane NOR Eiendom, Undervisningsbygg Oslo KF, Folksom, Norwegian Property, Stor-Oslo Eiendom, Veidekke Eiendom, Oxer Eiendom, Agate Utvikling, Vestaksen Eiendom m.fl. Fra rådgiverne: DLA Piper, Selmer, COWI, Schjødt, Føyen, WSP Norge, BAHR, Veridian, PwC, 6C ST og WeWork.

Målgruppe for kurset:
Studiet passer både for de som jobber med eiendomsutvikling, og for de som ønsker å jobbe innen dette fagfeltet.

Eksamen / sertifisering:
Bransjesertifikat - Bestått kompetansetest for samtlige 5 moduler danner grunnlag for senterets bransjesertifikat i eiendomsutvikling. Sertifikatet utstedes av senterets fagråd, som består av ledere og spesialister fra eiendomsbransjen.

Vis flere tilsvarende kurs: