Babettes Gjestebud



Kursarrangør: Nestor
Sted: Vestfold, Stokke
Vestfold
Kursadresse: Melsomvikveien 79, 3159 Melsomvik (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Varighet: 3 dager
Pris: 5.400
Neste kurs: 21.11.2024 | Vis alle kursdatoer

Velkommen til gjestebud i Melsomvik! Vi lar oss forføre disse dagene gjennom Karen Blixens fortelling: Babettes Gjestebud. Vi forsøker å gjenskape menyen og stemningen fra dette fortryllende gourmetmåltidet som i historien fant sted i Berlevåg i 1870-årene.

Vi byr på spennende foredrag, vinsmaking og filmvisning av den Oscarvinnende filmen Babettes Gjestebud fra 1987. Vi avslutter fredag kveld med et storslått franskinspirert gourmetmåltid à la Babette - Velkommen til gjestebud i Melsomvik!

Hovedaktører i programmet:
Gitte Mose: Forsker og førsteamanuensis emerita i nordisk litteratur fra UiO med Karen Blixen som et av sine spesialfelt.

Chef Trond Andresen: En erfaren gourmetkokk blant annet fra Britannia Hotel, Holmenkollen Park hotel, Hotel Continentals Annen Etage, Le Canard (Belønnet med en stjerne i Michelinguiden i en årrekke) og Conradis Bar & Restaurant. Trond får hjelp av sine dyktige kokkeelever ved Greveskogen Videregående skole i Tønsberg.

Blinis • Kaviar • Vaktler • Trøfler • Franske oster • Baba


Torsdag 23. november
1400 Velkommen og presentasjon
1445 Karen Blixen - En presentasjon av Karen Blixens biografi og forfatterskap v/Gitte Mose; forsker og førsteamanuensis emerita i nordisk litteratur fra UiO
1545 «Babettes Gæstebud» fra Skæbne-Anekdoter (1958): Gjennomgang av fortellingen
1700 Film: Karen Blixen - en fantastisk skæbne (2005) av Marcus Mandal og Anna von Lowzow
1900 Middag

Fredag 24. november
0930 Karen Blixen - liv og verk: «Baronesse Karen Blixen og Madame Babette Hersant»: På bakgrunn av torsdagens film og foredrag blir fortellingen fokus for en nærmere diskusjon, med opptakt til Gabriel Axels film Babettes Gæstebud (1987)
1200 Vinforedrag av vinkelner By Signe
1300 Lunsj m/vinsmaking
1500 Karen Blixen og mat - i Kenya og på Rungstedlund
1545 Film: Babettes Gæstebud
Vi forbereder oss til gjestebud i Villa Åsly
1830 Forfriskninger i stuen før middag
1900 Gjestebud - Tilberedt av chef Trond Andresen med sine dyktige kokkeelever ved Greveskogen Videregående skole i Tønsberg


Lørdag 25. november
Frokost og utsjekk

Kurspris: kr 5200,- (for hele arrangementet: Opphold, og alle måltider inkludert drikke under gjestebudet (fredag)). Vi serverer så korrekt opp til originalmenyen som mulig. Vi kan dessverre ikke ta hensyn til eventuelle matallergier på selve gjestebudet!