4. kurset - Ny strategi og bedre ledelse



Kursarrangør: Boardbrain AS
Sted: Oslo
Oslo
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 dag
Pris: 6.250

Vi tilbyr kurs om ny strategi og bedre ledelse. Dette er da styreseminar nr 4 i IBUs Styrekompetanseprogram i Styreledelse, og kan også gjennomføres som et enkeltstående styreseminar.

Innhold:
Hvordan arbeide med, og utvikle en strategi og strategiplan, på en slik måte at den blir samlende for hele organisasjonen, og en rettesnor for beslutninger og utviklingsretning. Mens styreseminar nr 2 som har tittel «Viktige styreoppgaver: Strategi & Økonomi» fokuserer på strategi mer som styreoppgave når det gjelder strategi-biten av det kurset. så går dette styreseminar nr 3 «Ny strategi og bedre ledelse» litt videre med fokusering på strategi, fokuserer på viktigheten av gjennomføringen og der behovet for god ledelse.

I dette kurset søkes formål, verdier og talenter / ferdigheter sett i sammenheng, der anvendelsen av denne tilnærmingen / metodikken søkes gjort i din egen virksomhet. Dette gjøres ved at kurset fokuserer på begreper, sammenhenger, tidslinjer, tidsperioder, epoker, målorientering, strategiforståelse og ledelse, samtidig som dette relateres til formål, verdier og talenter som en metodikk / orientering for å utvikle bedriften til en sterkere og mer samlet enhet, som går i samme takt, i samme retning, mot felles mål for å oppnå formålet med bedriftens medarbeidere som talenter og besitter ferdigheter, og som fungerer alle basert på et eget sett med verdier.

Program:
1) Velkommen. Presentasjon
2) Innledning:
• Bedriftsutvikling - mål - strategi - ledelse
• Strategiforståelse - strategiprosesser - verdier
3) Hvordan designe, iverksette, gjennomføre strategiarbeid
4) Metoder i strategiarbeidet
5) Strategiplanen, implementering, oppfølging
6) Eksempler på strategiprosjekter gjennomført
7) Ledelse, fokus mennesker og bedriftskultur
8) Eksempel fra gjennomført «Prosjekt: God Ledelse» i børsnotert selskap
9) Oppsummering:
• Milepæler i strategiarbeidet
• Innspill til hvordan være en god leder
10) Eksempler på strategiprosjekter gjennomført
11) Avslutning

Vi gjennomgår i dette kurset, denne orienteringen, og grunnlaget, for at virksomheten selv skal kunne utvikle sitt eget strategiske fundament som en konkretisert strategi skal hvilke på, og med fokus på verdier som ledelsesprinsipper utvikles ut fra. Alt konkretisert for at den enkelte bedrift skal kunne utvikle sin egen måte å gjøre tingene på. Kurset er erfaringsbasert, og svært praktisk orientert, med sikte på at deltakerne skal få en konkret gjennomgang av hvordan gjennomføre et strategiarbeid og komme frem til en strategirapport og strategiplan.

Undertegnede som har utviklet og gjennomfører dette kurset, har gjennom flere år arbeidet som ekstern prosessveileder i strategiprosesser og strategiutviklingsarbeid, og kursets form og innhold er sterkt relatert til erfaringer gjennom mange år, og metodikk / arbeidsmåte som vi har funnet meget velfungerende og resultatgivende.

Kurset egner seg både som grundig innføring i grunnleggende forståelse av hva strategi egentlig er og handler om, og en orientering om praktisk strategiarbeid slik prosesser er gjennomført med gode resultater, og kurset er velegnet i forbindelse med forberedelse og oppstart av strategiarbeid og interne strategiprosesser. Samtidig bringes inn temaer fra ledelse og ledelsesprinsipper, blant annet fordi strategi er nært knyttet til verdier, bedriftskultur, lederskap og ledelse.

Kurset fokuserer på metodikk i strategiarbeidet, eller måten å drive strategiprosessen på. Kurset er relatert bl.a. til den nye boken «Kunsten å se fremover» som handler om mål, strategi og ledelse, både for enkeltpersoner og virksomheter.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker kurs om ny strategi og bedre ledelse

IBUs Styrekompetanseprogram i Styreledelse, består av kursene:
1. Profesjonelt Styrearbeid i Praksis
2. Viktige Styreoppgaver: Strategi & Økonomi for Styremedlemmer
3. Styrelederkurset
4. Ny strategi og bedre ledelse

Kompetansebevis i form av diplom gis som følger:
• «Kvalifisert Styrekandidat IBU» gjennomført første styrekurs ovenfor
• «Sertifisert Styremedlem IBU» gjennomført de to første styrekurs ovenfor
• «Sertifisert Styreleder» Board Director Corporate Governance» gjennomført alle de 4 styrekursene ovenfor