Jan Peter Aursnes her. Siviløkonom og OsteEvangelist som er opptatt av det gode liv. Det har så mange fasetter: dufter, smaker, opplevelser og stunder. Tanker og drømmer også. Min greie er at jeg er en lidenskaplig ostenyter – turophile. Så har jeg en fantastisk familie, som også synes de fleste oster er gode. Vi er nok en over gjennomsnittet ostespisende gjeng, også av vanlige oster, og med vanlige oster mener jeg for eksempel Jarlsberg.

Jeg er hektet på ost ystet av rå melk. Synes den måten tar best vare på det naturlige, slik vi har gjort det siden lenge før Louis. Min rolle er som formidler, hjelper, kursholder, veileder, sparringpartner og dommer. Det er så mye god ost der ute som flere burde få vite om, og det prøver jeg å bidra til, så godt jeg bare kan.


Academy of chees - level 1

The Academy of Cheese er blitt etablert for å fremme kunnskap om ost overfor bransjefolk spesielt og det osteinteresserte publikum generelt, samt å medvirke til karrieremessig utvikling innen ostebransjen for dem som ønsker det.

Sted Dato Varighet Pris
Oslo, St. Hanshaugen Oslo, St. Hanshaugen 1 dag 2.500 kr  

Blåmuggoster i mitt hjerte

Vi smaker et fint kobbel norske og utenlandske varianter og forsker litt på hva slags viner som passer til. Normalt stor stemning med mange gode oster og mye god drikke. Ikke sikkert det blir samme ostene som var tenkt før jul, men vi satser på å få med noen blåmuggoster som ikke er så vanlige her.

Sted Dato Varighet Pris
Oslo, St. Hanshaugen Oslo, St. Hanshaugen 3 timer 750 kr  

Grunnkurs oster

På ostekurset gjennomgår vi hovedtypene av ostefamilier , hvordan de fremstilles og hvordan de bør se ut og bør smake/lukte. Vi prøver med ulike viner og tilbehør til ostene slik at du kan tilby dine gjester gode kombinasjoner av ost og drikke.

Sted Dato Varighet Pris
Oslo, St. Hanshaugen Oslo, St. Hanshaugen 3 timer 750 kr  

Ost og rødvinkurs

Vi tilbyr ost og rødvin kurs. Det er i slutten av februar, snøen er kanskje dyp og temperaturen lav. Da er det en mulighet for å samle seg rundt noe veldig tradisjonelt, men også i vår tid litt uglesett. Nemlig ost og rødvin.

Sted Dato Varighet Pris
Oslo, St. Hanshaugen Oslo, St. Hanshaugen Ta kontakt for informasjon 750 kr  

Ost og rødvinkurs - filmarrangementer - større grupper

Dere kommer til meg, eller jeg kommer til dere. Om dere er fem personer eller 50, spiller ikke så stor rolle. Det kan være noen timer en ettermiddag/kveld eller en god time i løpet av et annet arrangement – internt eller for kunde

Sted Dato Varighet Pris
Hele landet Hele landet Ta kontakt for informasjon 750 kr  

Ostekurs på Facebook

Den mørke tiden er tid for ost og kos (og litt læring også kanskje?) følgende ostekurs går. Vi tar behørige koronahensyn. Tune in på Facebook hver torsdag og og få med deg ukens direktesmaking. Hver uke kan du bli litt osteklokere

Sted Dato Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie Gratis kr