Norske Terapihundskolen

Norske Terapihundskolen er søsterorganisasjon av Svenska Terapihundskolan. Sammen utgjør vi Skandinavias største skole for utdanning av ekvipasjer. Vårt mål er å arbeide for at besøks- og terapihunder skal holde en kvalitet og tilgjengelighet som gjør dem attraktive som ”verktøy” i ulike former for terapi, aktivitet og undervisning.


Hundassisterad aktivitet - HAA (Besøkshund) - Grunnutdannelse

Utdannelsens målsetting er å utdanne hundeekvipasjer som kan gjennomføre aktivitet med deltagerne. Ekvipasjen får betegnelsen Besøkshundekvipasje. Dette er trinn 1 frem mot Terapihund / Skolehund / Lesehund / Fadderhund.

Sted Dato Varighet Pris
Bergen Bergen 4 helger 10.500 kr  
Oslo, Sagene Oslo, Sagene 4 helger 10.500 kr  
Tromsø Tromsø 4 helger 10.500 kr  

Hundeassistert pedagogikk - HAP, lesehund / fadderhund

Vi tilbyr kurs i hundeassistert pedagogikk - HAP, lesehund / fadderhund. Utdannelsen har som målsetting å utdanne hundeekvipasjer til målrettede intervensjoner med deltagere som skal kunne dokumenteres og evalueres.

Sted Dato Varighet Pris
Stavanger Stavanger 4 samlinger 15.000 kr  

Hundeassistert terapi - HAT, videreutdannelse

Vi tilbyr videreutdannelse i hundeassistert terapi - HAT. (OBS! Hunden MÅ ha gjennomført grunnutdannelsen hos NTHS eller tilsvarende!). En terapihund er et verktøy i en terapeutisk setting. Den skal støtte, motivere og inspirere gjennom enten passiv eller aktiv deltagelse.

Sted Dato Varighet Pris
Oppland Oppland 4 samlinger 15.000 kr  
Oslo Oslo 4 samlinger 15.000 kr  
Stavanger Stavanger 4 samlinger 15.000 kr  

Introduksjonskurs før terapihundeutdannelsen

Vi tilbyr et kort introduksjonskurs før Terapihundeutdannelsen for ekvipasjer som kommer fra andre utdannelsesinstitusjoner som Antrozoologisenteret (Dyrebar Omsorg), Røde Kors eller andre.

Sted Dato Varighet Pris
Oslo Oslo 1 helg 3.200 kr