Asker Kunstfagskole

Asker Kunstfagskole tilbyr toårig høyere yrkesfaglig utdanning i visuelle kunstfag. Utdanningen er godkjent av NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) og Lånekassen, med mulighet for lån og stipend. Skolen har hatt statsstøtte siden 1985, og er en stiftelse. Vi holder til i lyse lokaler sentralt i Asker, få minutters gangvei fra togstasjonen. Skolens faste fagstab består av profesjonelle billedkunstnere. I tillegg har vi en rekke aktuelle gjestelærere som har utmerket seg på sitt felt. Fullført toårig studie gir 120 studiepoeng, generell studiekompetanse, og graden høyere fagskolegrad i visuelle kunstfag. Utdanningen fra Asker kunstfagskole kan anvendes innenfor en lang rekke fag- og yrkesområder. Mange av våre tidligere studenter har tatt videre utdanning i visuell kunst, kunsthåndverk, visuell kommunikasjon, produktdesign, arkitektur, kunsthistorie etc., eller jobbet videre på egen hånd.


Andre året av Toårig utdanning i visuelle kunstfag

Det andre året bygger undervisningen videre på kunnskapene fra året før. Det vil foregå tverrfaglig arbeid med blant annet undervisning i installasjon og konseptuelle uttrykk. Etter hvert vil den enkelte student få muligheten til å velge seg et fordypningsprosjekt, før året avsluttes.

Sted Dato Varighet Pris
Asker Asker 1 år Fra 17.500 kr  

Første året av toårig utdanning i visuelle kunstfag

Det første året får du en bred kompetanse innen ulike fagområder som kan gi deg de nødvendige kunnskapene og ferdighetene du trenger for å starte din faglige og kreative utvikling.

Sted Dato Varighet Pris
Asker Asker 1 år Fra 17.500 kr  

Toårig utdanning i visuelle kunstfag

Undervisningen er bygget opp av fagperioder som varer fra en til tre uker. Det benyttes en kombinasjon av forelesninger, workshops, samtaler, veiledning og praktisk arbeid. Hovedfagene er tegning, farge, form, grafikk og kunsthistorie.

Sted Dato Varighet Pris
Asker Asker 2 år Fra 17.500 kr