“Jeg brenner for at foreldre og ungdommer skal ha en god dialog, gjensidig tillit og respekt for hverandre”

 

Hva er tanketrening?

Foto Line Langaard Solberg skjeve 2020.jpg
Hos meg blir du møtt med tilstedeværelse, trygghet, raushet og respekt.

Tanketrening er en form for coaching som gjør deg oppmerksom på styrkene dine når du møter utfordringer i livet. Jeg tilbyr tanketrening til barn og ungdom, unge voksne og foreldre.

Gjennom coachingen får du verktøy og teknikker som hjelper deg til å møte utfordringer på en positiv og ressursfyllt måte. Du blir bedre kjent med den du er, verdiene dine og du lærer deg betydningen av å sette mål og ta valg.

Jeg er adjunkt og NLP-coach og jobber som tanketrener på Smestad Helsesenter i Oslo. Jeg er gift og har tre barn i slutten av 20-årene. I fjor gav jeg ut boken «Hjelp! Tenåring i huset. Tanketrening for foreldre» på Gyldendal Norsk Forlag.

Med tanketrening kan du bli tryggere på deg selv, mer selvstendig – og mer motivert!   


Tanketrening for barn og ungdom

Ønsker du at barnet eller ungdommen din skal lære mer om seg selv og hvordan endre tankene positivt - slik at hverdagen gir mer energi og motivasjon?

Tanketrening for foreldre

Har du barn og bekymrer deg for utfordringene ungdomstiden fører med seg? Med enkle råd og tips kan dialogen bli bedre og hverdagen lettere.

Foredrag og kurs

Det gir meg stor inspirasjon og glede å kunne formidle min kunnskap og erfaring til større grupper. Målet mitt er å skape varig endring for så mange som mulig!


 

Aktuell bok: Hjelp! Tenåring i huset

Bekymrer du deg for tenåringen din? Er du redd for at han eller hun ikke skal mestre skolearbeidet, eller ikke få venner? Engster du deg for utfordringene ungdomstiden fører med seg?

Med hverdagshistorier du kjenner deg igjen i, gir denne boken deg verktøy du kan bruke til konkrete utfordringer knyttet til databruk, søvn, kommunikasjon, grensesetting, skolearbeid og venner

Yes! Dette er boken for meg!
Takk for alle tips og råd! Hilsen tenåringsmor

Kurs for tenåringsforeldre: Forstå tenåringen din

Målet med kurset er at du skal bli tryggere og tydeligere i foreldrerollen

Gjennom kurset ønsker jeg å berøre, inspirere og bevisstgjøre deg i forhold til hvordan du møter ungdommen din;
Berøre - ved å gi deg historier og eksempler på situasjoner du kan kjenne deg igjen i.
Inspirere – ved å diskutere tema du er opptatt av.
Bevisstgjøre – ved å gi deg tanketrening, Verktøy, tips og råd for hva du kan si og gjøre for å opprettholde en god dialog med tenåringen.

I den første delen skal vi fokusere på tenåringsforeldrerollen, hvordan den endrer seg, hvordan vi forholder oss til bekymringstanker, tilliten til tenåringen, den fysiske kontakten og hva slags vennskapet vi skal ha til dem.

I den andre delen av kurset vil du få konkrete verktøy og tips til vanlige utfordringer du møter gjennom tiden med ungdommer i huset. Det er det jeg kaller tanketrening. Temaene er kommunikasjon og grensesetting når det gjelder blant annet søvn, sosiale medier, festing, rus, innetider, skolearbeid.

Jeg ønsker å takke for et flott kurs!
Dette var veldig nyttig.
Takk for inspirasjon, kloke ord og ærlighet.