Hopp til innhold
Sticos logo
Logg inn
Nettkurs

Immaterielle eiendeler

Regnskap- og skattemessig behandling av immaterielle eiendeler kan være utfordrende, dette kurset gir deg nødvendig og god innsikt i temaet.

Nettkurs
meta-hours
4 timer

Dette lærer du

Fokus på immaterielle eiendeler har økt de siste årene. Det skyldes blant annet at den teknologiske utviklingen medfører at omfanget av immaterielle verdier blir større. En regnskapsmessig balanseføring av slike verdier vil da synliggjøre verdiene til et selskap. Samtidig så er det en risiko for at overvurderes dersom det balanseføres for mye. Som følge av dette er det relativt strenge regler for regnskapsmessig balanseføring, og da spesielt for egenutviklede immaterielle eiendeler. Den skatterettslige behandlingen har særlig betydning med hensyn til avskrivninger, realisasjonsbeskatning og formuesskatteplikt. Det er dermed avgjørende for riktig skattemessig behandling at man kan fastslå hvilket immateriell eiendel man står overfor. I dette kurset vil vi se nærmere på regnskapsmessig og skattemessig behandling av immaterielle eiendeler. Temaet kan i mange tilfeller være utfordrende, og det krever god innsikt i både eiendelen og regelverkene. I tillegg kan forskjeller mellom regnskapsmessig og skattemessig behandling gjøre teamet enda mer krevende.

  • Innledning og definisjoner
  • Aktivering/balanseføring
  • Anskaffelseskost/inngangsverdi
  • Avskrivning og nedskrivning
  • Fraregning/realisasjon
  • Forskning og utvikling
  • Goodwill
  • Utsatt skattefordel
  • Formuesbeskatning

Etterutdanning

Regnskapsfører

Finansregnskap 2 timer

Skatte- og avgiftsrett 2 timer

Revisor

Finansregnskap 2 timer

Skatte- og avgiftsrett 2 timer

Nettkurs

Nettkursene er interaktive kurs med en variasjon av tekst, video og spørsmål underveis. Dette gjør kurset engasjerende og gir deg god læringseffekt. Kurset kan gjennomføres på både PC, nettbrett og mobil. Kursbevis lagres automatisk i kursplattformen.

Kursholdere

Håvard Thorsø Johansen
Tor Magnus Olsen

Lurer du på noe? Kontakt oss.

Pris:
2 990 kr
ekskl. mva.
Kurs­abonnement:
Inkludert
Med kursabonnement kan du ta så mange kurs du vil til fast lav pris pr. måned.
Allerede abonnement? Logg inn

Trenger du flere kurs?

Med et kursabonnement har du fri tilgang til hele kurskatalogen og kan enkelt holde oversikt over alle etterutdanningstimene dine. Et prisgunstig alternativ for deg som har høye krav til kompetanseutvikling og etterutdanning