6362 - Nettstudium emne

Internasjonal politikk og implementering

I dette emnet vil studentene få en innføring i internasjonal miljø- og klimapolitikk og hvordan denne utformes og implementeres i nasjonalstater.

Nivå
Bachelor
Studiested
Nettstudium
Studiepoeng
7,5
Pris
kr 12 350
Antall innsendinger
2
Opptakskrav
Nei
Gjennomføring
Heltid / deltid
Emnekode
6362
Emnebeskrivelse

Emnet vil gå igjennom viktige begreper og definisjoner i den internasjonal miljø- og klimapolitikken, samt presentere sentrale aktører og organisasjoner på området. Studentene vil få en forståelse av hvordan internasjonale avtaler og traktater besluttes og implementeres. Videre vil studentene få kunnskap om hvordan slike avtaler implementeres i det norske samfunn.

Læringsutbytte

Du får en introduksjon til internasjonal miljø- og klimapolitikk. Først gis det en gjennomgang av den historiske utviklingen av miljøpolitikken. Deretter ser vi på framveksten av klima som et nytt rettsområde i internasjonal politikk, og forholdet mellom politisk styring og rettsliggjøring. Vi går gjennom de grunnleggende prinsippene i miljø- og klimapolitikken.

Du får en gjennomgang av de internasjonale klimaavtalene, med vekt på mål, virkemidler og gjennomføring. Deretter ser vi på EU som aktør med hovedvekt på miljøretten, før modulen avsluttes med en gjennomgang av EUs grønne giv og energipolitikken i EU.

Emne detaljer

Internasjonal politikk og implementering

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.