For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Kommunikasjon i prosjekt

Utdanningsnivå:
Enkeltemne
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Oppstart:
Start når du vil
Studietilgang:
12 måneder
Studiepoeng:
5
Studietimer:
125
Innsendinger:
3 stk
Pris:
kr 8 500,-
Utdanningsnivå:
Enkeltemne
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Oppstart:
Start når du vil
Studietilgang:
12 måneder
Studiepoeng:
5
Studietimer:
125
Innsendinger:
3 stk
Pris:
kr 8 500,-

Bli mer bevisst på egen kommunikasjon og få begreper å bruke på veien til bedre og mer bevisst kommunikasjon i prosjekter. Kommunikasjon handler om samspillet mellom leder og medarbeider, og om hvordan lederen bør kommunisere med medarbeidere i prosjektet, i linjeorganisasjonen og med andre interessenter. 

Kommunikasjon tilhører fagskolen Prosjektlederskolen, men kan også kjøpes separat. Emnet gir deg 5 studiepoeng.

Dette lærer du med emnet Kommunikasjon

Emnet omhandler planlegging og gjennomføring av en presentasjon tilpasset en gitt målgruppe, samt grunnleggende kommunikasjonsmodeller. Videre omhandler emnet møteledelse og utarbeidelse av de viktigste dokumenter på arbeidsplassen. 

Hensikten med kurset er å gjøre deg mer bevisst på egen kommunikasjon, og gi deg gode verktøy for å få bedre og mer bevisst kommunikasjon. 

Sentrale teamer

  • Hva som er spesielt for kommunikasjon i prosjekter
  • Få innføring i kommunikasjonsmodell
  • Interkulturell kommunikasjon
  • Informere og kommunisere, muntlig, på en hensiktsmessig måte i ulike situasjoner under prosjektarbeidet 
  • Planlegge og gjennomføre en presentasjon tilpasset en gitt målgruppe 
  • Retorikk - argumentasjonsstrategier 
  • Møteledelse og hvordan du kan forberede og holde en presentasjon

Studiestart i emnet Kommunikasjon

Du kan starte på emnet hver dag, hele året og studere fra hvor du vil. Alt du trenger er en PC/mobil og internett. Kommunikasjon er lagt opp som deltidsstudie over nett slik at du kan kombinere studier med jobb og hverdagsliv. 

Eksamen gjennomføres i mai/juni og november/desember, og du melder deg opp til eksamen når du er klar for det.

Denne utdanningen tilbys som nettstudium med fleksibel oppstart. Studietiden er beregnet som deltid. Du kan begynne studiene når du vil, og du gjennomfører i eget tempo. I nettskolen finner du lesestoff, videoer, begrepsforklaringer, oppgaver og refleksjoner. I løpet av studietiden har du tilgang på faglærer og studieveileder som kan svare på faglige og praktiske spørsmål du måtte ha. Til læreren sender du innsendingsoppgaver slik at du får faglig veiledning og råd i læringsprosessen mot eksamen.

Det gjennomføres skriftlig hjemmeeksamen i emnet. Det vil variere mellom mindre oppgaver og noe større tekstbesvarelser. Alle hjelpemidler er tillatt på eksamen. Eksamensperiodene er i mai/juni og november/desember. Det vil være eksamensøving og forberedelser i nettskolen. Eksamen er inkludert i prisen.

Fullført videregående skole eller fagbrev.

Søkere som mangler fag fra videregående opplæring, og ikke oppfyller det formelle opptakskravet, kan likevel bli vurdert på bakgrunn av realkompetanse. Vi behandler alle søkere i tråd med fagskoleforskriften.

Søkere med annen utdanning enn norsk eller nordisk videregående opplæring må i tillegg dokumentere kunnskaper og ferdigheter i norsk tilsvarende Norsk Vg1 studieforberedende, Norsk Vg2 yrkesfaglige utdanningsprogram eller bestått Norskprøve 3, med minst B1 på alle fire delprøver.

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller annen betaler. Dette velger du i bestillingen.

Denne utdanningen er godkjent for å søke lån og stipend i Lånekassen, men du kan ikke ta forbehold om støtte når du søker. Derfor bør du sjekke at du er støtteberettiget hos Lånekassen før du søker. Her kan du lese mer om hvordan du søker Lån og stipend i Lånekassen.

  • Kjell Rosland: Muntlig kommunikasjon i arbeidslivet. NKI Forlaget 2000
  • Øyvind Dahl: Møte mellom mennesker; innføring i interkulturell kommunikasjon, Gyldendal Norske forlag, 2013