Utdannets logo

Acrobat Pro: komplett

Introduksjonsvideo

Espen Faugstad kursholder hos Utdannet.no
Espen Faugstad

32 følgere

Om kurset

Acrobat Pro DC er et verktøy som gjør det mulig å opprette, redigere og signere PDF-dokumenter. PDF står for Portable Document Format, og brukes til å presentere og dele dokumenter på en enkel og pålitelig måte, uavhengig av programvare, maskinvare og operativsystem. Et PDF-dokument kan inneholde tekst, bilder, video, koblinger, knapper og skjemaer.


PDF-formatet ble lansert i 1991 av Dr. John Warnock, medgrunnlegger av Adobe. Målet med PDF-formatet var å gi alle mulighet til å samle inn dokumenter fra et hvilket som helst program, dele dokumentene med andre, og skrive dem ut på hvilken som helst datamaskin. I dag er dette dét formatet som foretrekkes av bedrifter verden over.


I dette kurset skal Espen Faugstad lære deg å bruke Adobe Acrobat Pro DC. I kurset lærer du hvordan programmet er organisert og hvilke verktøy og paneler som er tilgjengelig. Du lærer også hvordan man oppretter, søker, redigerer og organiserer et PDF-dokument. I tillegg lærer du hvordan man signerer et PDF-dokument elektronisk, passordbeskytter et PDF-dokumentet, lager skjemaer, krypterer, m.m.


I kapittel 01 lærer du hvordan Adobe Acrobat Pro DC er organisert og hvilke verktøy og panel som er tilgjengelig. I kapittel 02 lærer du å opprette et PDF-dokument. I kapittel 03 lærer du å søke og erstatte ord i et PDF-dokument.


I kapittel 04 lærer du å redigere et PDF-dokument. Dette omfatter hvordan du fjerner, legger til eller erstatter tekst og bilder. Du lærer også hvordan man legger til linker, knapper, vannmerke, m.m. I kapittel 05 lærer du å organisere et PDF-dokument. Dette omfatter hvordan du fjerner og legger til nye sider.


I kapittel 06 lærer du å legge til kommentarer i et PDF-dokument. I kapittel 07 lærer du å lage et skjema som kan fylles ut i et PDF-dokument. I kapittel 08 lærer du å passordbeskytte og kryptere et PDF-dokument. I kapittel 09 lærer du å lagre et PDF-dokument.

Læringsmål

  • Navigere i Acrobat Pro DC.

  • Opprette og redigere PDFer.

  • Organisere PDF-sider og -filer.

  • Sikre dokumenter med passord.

  • Signere PDF-dokumenter elektronisk.

  • Utforme fyllbare skjemaer.

Relatert til dette kurset

  • 2 timer og 23 minutter

  • 40 leksjoner

  • 4,89 vurdering(9 anmeldelser)