Hva er høysensitivitet?

Sensitive barn har et nervesystem som er spesielt mottagelig for sanseinntrykk. Det betyr at de er mer vare, åpne og følsomme enn flertallet. Hjernen mottar raskere inntrykk, og bearbeider disse på en dypere og mer nyansert måte. Høysensitive barn kan derfor lettere bli overstimulerte.

Kurs og foredrag

  • For foreldre

  • For ansatte i barnehager, skoler og andre som jobber med barn og unge

Nettkurs

Et onlinekurs for foreldre og andre som er tett på særlig sensitive barn i hverdagen. Kurset kan du ta når du vil og så mange ganger du ønsker.

Individuell veiledning

Ta kontakt med oss dersom du ønsker veiledning over internett, eller fysisk hos en av oss på Hønefoss eller i Oslo.

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi i Høysensitive Barn AS tilbyr:

Hva lærer du hos oss?

Her er noen av temaene vi tar opp på
kurs og seminarene våre:

  • Hva betyr det å være høysensitiv?

  • Hvordan kan det høysensitive barnet ta ut sitt potensiale i barnehage, skole, med venner og i familien?

  • Hvordan kan du organisere hverdagen for barnet og ungdommen på en god måte for alle?

  • Verktøy, tips og gode råd

Her er noen av tilbakemeldingene vi fikk fra forrige kurs for foreldre:

  • Vi har fått større klarhet i hva høysensitivitet er og vi har fått verktøy.

  • Jeg ønsker at vi kan få foredrag på skolene til barna våre

  • Det var mest nyttig for meg at vi nå kan forklare for skolen (lærere og helsesøster) hva/hvordan de kan se, snakke med og forstå datteren vår.

  • Om Bente og Line: - Kunnskapsrike og gode formidlere

Du kan lese tilbakemeldinger fra de populære kursene våre her.

Hjelp det sensitive barnet til å bli den beste utgaven av seg selv

Hvem er vi?

Foredragholderne Bente Christensen Strand og Line Langaard Solberg er erfarne pedagoger som til daglig jobber med barn og unge - og deres foreldre. I arbeidet møter de mange av de sensitive barna.
De brenner for å videreformidle sin kunnskap og erfaring.

  • Line Langaard Solberg er utdannet adjunkt med master i spesialpedagogikk og NLP coach. Hun har siden 2008 drevet egen praksis som Tanketrener for barn og unge på Smestad helsesenter i Oslo.Alle barn og ungdom opplever hverdagen som vanskelig fra tid til annen. Det kan være utfordringer på skolen, i familiesituasjonen eller blant venner. Gjennom bevisstgjørende spørsmål og NLP-øvelser vil de unge få aha-opplevelser om hvordan de tenker og handler. De vil bli mer bevisste på hvem de er og alle ressursene de har, og slik få styrket sin selvfølelse. De vil få verktøy som hjelper dem til å takle de utfordringene hverdagen byr på.

    Målet mitt er å ruste barn og ungdom for fremtiden ved å bygge opp deres evne til å kommunisere, til å kjenne seg selv og til å ta bevisste valg.

    Min visjon.
    Ved å hjelpe barn og unge til å se sine egne ressurser og muligheter, vil disse automatisk gi sine positive holdninger videre til andre. Slik vil mitt arbeid kunne skape ringvirkninger – i klassen, i venneflokken, på idrettsarenaen og i hjemmene.

    Du kan lese mer om Line Langaard Solbergs virksomhet ved å klikke på denne linken: www.tanketrener.com

  • Bente Christensen Strand er utdannet førskolelærer, med tilleggsutdannelse i 6-10 års pedagogikk. Hun har mange års erfaring som pedagogisk leder i barnehage, og som lærer i barneskolen. Bente jobber i spes.ped.teamet i Ringerike kommune. I tillegg til sin pedagogiske bakgrunn har hun utdannelse fra Bio Medicus Akademiet som terapeut, og har siden 2004 hatt sitt eget enkeltmannsforetak. Bente er også utdannet Mindfulnessinstruktør.

    I arbeid med både barn, ungdom og voksne, er det viktig at man blir sett for den man ER og hvilket potensiale som det enkelte menneske har. Derfor kaller Bente seg for balansetrener - gjennom øvelser, og veiledning settes det fokus på at hode, kropp og sjel skal være i balanse.

    Målet hennes :
    Å gi barn og unge ferdigheter for å ta bevisste valg til det beste for sin egen utvikling.

    Min visjon:
    Å gi alle mennesker styrke til å være seg selv, mestre utfordringer og ta imot glede i hverdagen. Alle barn og unge har rett til bevisst tilstedeværelse fra gode rollemodeller. Derfor er det viktig at vi har kunnskap om hvordan vi møter barn og unge på sitt eget nivå og med sitt personlighetstrekk.

Er høysensitivitet bare et motebegrep?

Hvorfor kjenner flere og flere seg igjen i det høysensitive karaktertrekket?

Grunnen til at høysensitive utfordres mer nå enn før er at hverdagen til barn og unge har forandret seg de siste 10-20 årene.

Her er noen eksempler;

  • Store barnehager og skoler/klasser

  • Lengre tid utenfor hjemme ( i institusjon)

  • Storfamilier - Ofte flere hjem å forholde seg til

  • Flere og sterkere inntrykk gjennom hele dagen; Sosiale medier, lys, lyder osv.

Ikke alle barn kaster seg ut i leken

- I de fleste barnehager er det ett eller flere barn som er særlig sensitive. De bør du behandle på en annen måte enn andre barn.

Bente Strand i artikkelen om høysensitive barn i bladet "Første Steg" fra utdanningsforbundet.

Ønsker du hjelp til å informere barnehagen eller skolen?

Ønsker du hjelp til å informere barnehagen eller skolen?

Vi har laget et skriv til deg som du kan ta med deg når du skal informere skole eller barnehage om at barnet ditt er høysensitiv. Du finner det her: