Økonomisk kjøring



Kursarrangør: Transportkompetanse
Sted: Møre og Romsdal, Kristiansund
Møre og Romsdal
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon

Vi tilbyr kurs i økonomisk kjøring. Formålet med kurset er å gi sjåførene konkrete tips og råd om hvordan de kan redusere sitt forbruk og følge opp egne resultater i hverdagen.

Kursinnhold:
Dette er et rent teorikurs der vi på en praktisk måte går grundig gjennom teorien for miljøbevisst, sikker og økonomisk kjøring. Sjåførene får delta i diskusjon rundt praktiske eksempler fra sjåførenes hverdag og får konkrete tips om hvordan de kan redusere sitt forbruk og følge opp egne resultater i hverdagen. Dette kurset kan utvides med en oppfølgingsmodul. Hver sjåfør får et skjema som skal fylles ut ved avlesing av displayet i bilene.

Her logges dieselforbruk, tomgangsprosent og noen andre relevante data. Alternativt kan historiske tall hentes fra andre kilder. Vi samler tallene og blir enige om startpunkt for målingene. På kurset får deltagerne med seg hjemmelekse som inkluderer nullstilling av display i egen bil og nye målinger av forbruk, tomgangsprosent etc. Vi sammenstiller og vurderer innsamlede data, samt gir transportørene opplæring og videre oppfølging.

Undervisningsform:
• Klasseromsundervisning

Kursleder: Svein Egil Vestre

Målgruppe for kurset:
Sjåfører og bileiere

Vis flere tilsvarende kurs: