Økonomi- og investeringsmodellering - Bedriftsinternt/Større gr.Kursarrangør: ThinQ Decisions
Sted: Hele landet
Hele landet
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Pris: Avtales

Vi tilbyr unike kurs til å støtte opp om økonomiske investeringsbeslutninger i din bedrift. Utforsk hvordan du går frem for å lage gode økonomiske analyser og kommunisere meningsfull innsikt til beslutningstakere under usikkerhet.

Innhold
Du vil lære bruk av metode for problemforståelse (framing) og hvordan dette brukes i økonomiske analyser under usikkerhet slik at du er i stand til å påvirke kritiske beslutninger i din virksomhet. I dette kurset vil deltakerne bli introdusert til fagdisiplinen Decision Science og ha mulighet til å skaffe seg og bedriften et unikt konkurransefortrinn ved investeringsbeslutninger, prosjektøkonomi og strategievaluering.

Beskrivelse:
Økonomi- og investeringsmodellering; usikkerheter, analyse & innsikt gir deg en grunnleggende forståelse av hvordan man strukturer investeringsmuligheter og hvordan dette videre modelleres og analyseres for innsikt til beslutningstakere. Kurset vil gi deg en introduksjon til modellering av kontantstrøm med usikkerheter og beslutninger, bruk av beslutningstrær og simuleringer til å forstå nedside og oppside av investeringsalternativer, tolkning og kommunikasjon av diskrete og kontinuerlige distribusjoner/resultater til beslutningstakere. I kurset vil du bli fortrolig med teori, praksis og teknikker rundt diskrete og probabilistiske analysetilnærminger, samt hvordan du sikrer deg en kvalitetsdrevet beslutningsanalyse.

Økonomi- og investeringsmodellering; usikkerheter, analyse & innsikt består av følgende tema:
• Introduksjon til Decision Science – elementer ved gode beslutninger
• Oversikt over framing/strukturering av problemer/muligheter
• Finansielle og økonomiske indikatorer – styrker og svakheter
• Influence diagram og kontantstrøm-modellering med beslutninger
• Sensitivitetsanalyse – hvordan oppdage hva som driver investeringsverdien
• Avendt statistikk – sannsynligheter, diskrete og kontinuerlig variabler i økonomisk analyse
• Verktøy for håndtering av usikkerhet – dynamisk modellering av usikkerheter og Monte Carlo simuleringer
• Evaluering av alternativer
• Innsikt til beslutningstakere

Undervisningsform:
Dette kurset avholdes i kurslokaler i Oslo. Kurset er et «hands-on»-kurs og en blanding av presentasjon og case studier hvor kursdeltakerne aktivt jobber med caser og problemløsning. Fagstoffet som blir gjennomgått er basert på litteratur fra ledende forskningsmiljøer, organisasjoner og best practice fra anerkjente internasjonale bedrifter. MS Excel vil bli brukt som modelleringsverktøy. I tillegg vil beslutningsverktøyene Syncopation DPL og SIPmath bli brukt. Kursdeltakerne må installere gratisversjoner av disse i forkant av kurset. Det vil være to kursholdere til stedet for å sørge for at du for maksimal læring ut av de 2 dagene kurset varer. Kursmaterialet er på engelsk.

Kursholder:
Trygve Botn har bred erfaring med investeringsanalyse og beslutningsanalyse fra Chevron nasjonalt og internasjonalt. Gjennom sin tid i Chevron har Trygve vært leder, rådgiver og analytiker i Norge, USA og Kazakhstan. Han har jobbet tett mot beslutningstakere og ulike beslutningsstyrer og vært involvert i 300+ prosjektinvesteringer hvor han har anvendt metodikk og rammeverk som har fått internasjonal anerkjennelse fra internasjonale institusjoner innenfor sitt fagfelt.
Trygve er leder og konsulent i ThinQ Decisions som støtter bedrifter og organisasjoner med strategiske og operasjonelle investeringsbeslutninger, og implementering av beslutningsprosesser. Trygve er sertifisert Decision Science Lead Practitioners fra Society of Decision Professionals i USA.

Målgruppe:
Alle som har et ønske om å forstå hvordan interne og eksterne usikkerheter kan kvantifiseres og tolkes på en hensiktsmessig måte i økonomiske- og investeringsanalyser, og prosjekter. De som jobber med økonomiskanalyse har ved deltagelse muligheten til direkte å gjøre en forskjell i sin organisasjon.

Forkunnskaper:
Det er nyttig med en basis-forståelse av økonomi og MS Excel-bruk. Egen bærbar PC med MS Excel og installasjon av nødvendig programvare. Hvis du er usikker på dine forkunnskaper så ikke nøl med å ta kontakt med oss.

Kursmateriell:
Gratisversjon av SIPmath, 30 dagers gratis bruk av Syncopations DPL programvare, innbundet perm med kursmaterialet fra presentasjoner og case-studier på engelsk.

Inkludert i prisen:
1 gratis konsulenttime

Eksamen/Sertifisering:
Individuelt kursbevis fra ThinQ Decisions.

Uttalelse fra fornøyd kursdeltaker:
«Et veldig viktige kurs jeg skulle ønske jeg tok for flere år siden. Jeg har definitivt lært finansielle og økonomiske analysetilnærminger jeg ikke var klar over og kommer helt klart til å ha bruk for dette i min jobb fremover. Meget dyktige forelesere/instruktører som setter deltakerne i fokus. Kan anbefales på det sterkeste!»