Årsstudium i musikkproduksjonKursarrangør: Høyskolen Kristiania
Sted: Oslo, Sentrum
Oslo
Kursadresse: Kirkegata 24, 0153 Oslo (kart)
Type:Studie / yrkesutdanning (60 studiepoeng)
Undervisningstid: Oppstart august - søknadsfrist 15. april
Varighet: 1 år
Pris: 50.600 pr semester

Vi tilbyr årsstudium i musikkproduksjon. Du lærer innspilling, redigering, miks og mastring av ulike sjangre fra mono til surround, samt lydavvikling på konserter og eventer. Etter fullført årsenhet kan du søke opptak til påbyggingen som til sammen gir deg en bachelorgrad.

Innhold:
Programmets emneutvalg er sammensatt med sikte på å gi studenten en best mulig grunnkompetanse innen fagfeltet for både videre høyskolestudier, eller som et grunnlag for assistent- og rekrutteringsstillinger innen kulturbransjene. Praksis og teori går hånd i hånd gjennom hele studieforløpet hvor du lærer både grunnleggende teori og hvordan musikkstudioet og konsertsystemer fungerer i praksis. For detaljert oversikt kan du se vår studieplan.

Program:

1. semester)
• Musikkproduksjon 1
• Grunnleggende størrelser
• Populærmusikkens historie

2. semester)
• Musikkproduksjon 2
• Elektroakustikk
• Metode

Musikkproduksjon er et utøvende og skapende kunsthåndverk. Studentene lærer og erfarer hvordan musikk skapes gjennom utforskning av utviklingsprosesser og metoder fra idé til endelig produkt. Gjennom bruk av musikk- og lydteknologi har kunsthåndverket også et sterkt utøvende element som i vesentlig grad former det endelige produkt.

Som student får du tilgang til profesjonelt utstyr og gode fasiliteter, som studiorom og maclaber for musikkproduksjon, fra åtte om morgen til midnatt, sju dager i uken. Du blir veiledet av bransjeaktive lærere med høy kompetanse og får en bred erfaring med lyd- og musikkarbeid fra idé til utgivelse i prosesser tilsvarende et profesjonelt yrkesliv. Studiet er allment kjent i underholdnings- og kulturnæringen, og en betydelig andel av de som jobber der i dag har tidligere studert hos nettopp dette.

Målgruppe for kurset

Alle som ønsker årsstudium i musikkproduksjon. Sammen med søknaden din skal du levere en opptaksprøve og et egenvurderingsskjema.

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:
• Generell studiekompetanse
• Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag / svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
• Realkompetanse