Ernæring og helse årsenhet - nettkurs



Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning (60 studiepoeng)
Undervisningstid: Opptak hver dag hele året
Varighet: 2 semester
Pris: Se pris per emne

Vi tilbyr årsenhet i ernæring og helse som nettstudie. Denne utdanningen gir deg en attraktiv kompetanse om ernæring og om kostholdets betydning for både enkeltindivider og for grupper i ulike livsfaser.

Beskrivelse:
Er du interessert i ernæringsrelaterte problemstillinger? I kostholdets betydning for menneskers helse, identitet, livskvalitet og kulturelle tilhørighet? Denne årsenheten gir deg en innføring i ernæringsfysiologi og kunnskap om sammenhengen mellom kosthold og helse. Den gir deg også kunnskap om matvarekunnskap og du lærer hva det hensiktsmessig å spise og drikke før, underveis og etter trening for å prestere bra.

Læringsmål:
Etter studiet vil du ha kunnskap om kostholdets betydning for menneskers helse, identitet, livskvalitet og kulturelle tilhørigheter. Du vil være i stand til å gi grunnleggende kostholdsråd til enkeltindivider og grupper i ulike livsfaser. Du lærer om kroppens energiomsetning, næringsstoffenes fysiologiske virkning og om forebygging og behandling av livsstilsrelaterte sykdommer. Du lærer om livsstilssykdommer, om ernæring ved ulike livsfaser og om matens og næringsstoffenes fysiologiske virkning i kroppen.

Emner det gås i dybden på inkluderer:
• Grunnleggende ernæring
• Ernæring og helse
• Ernæring og prestasjon
• Kosthold og samfunn

Gjennomføring:
Nettstudier gjør det mulig for deg å studere når du vil, uansett hvor du befinner deg. Denne fleksible og brukervennlige studiemetoden gjør at nettstudier kan tilrettelegges for enhver timeplan og situasjon. Vi bruker læringsportalen Canvas, som vil være ditt digitale klasserom under studietiden. Studieløpet ditt er basert på arbeid med pensum, veiledningstekster, videoforelesninger, øvingsoppgaver, innsendingsoppgaver samt gjennomføring av en avsluttende eksamen i hvert enkelt emne.

Fagstoffet i det digitale klasserommet er ordnet i en bestemt rekkefølge, slik at du lett forstår hva du skal gjøre til enhver tid. Du vil gjennom studietiden din ha tilgang på en veileder i emnene dine. Veilederen vil gi deg tilbakemelding på de obligatoriske oppgavene du leverer i løpet av studietiden. Når du får tilgang til emnene dine vil du også få tilgang til et grunnleggende kurs i studieteknikk, som vil hjelpe deg med å få en god start.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker årsenhet i ernæring og helse som nettstudie

Opptakskrav:
For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:
• Generell studiekompetanse
• Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag / svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
• Realkompetanse

Kursmateriell:
Ettersom dette er et nettstudium forutsettes det at du har tilgang til en PC / Mac med oppdaterte nettlesere