Årsstudium i psykologi



Kursarrangør: Høyskolen Kristiania
Sted: Hordaland, Bergen
Hordaland
Kursadresse: Kalfarveien 78 C, 5018 Bergen (kart)
Type:Studie / yrkesutdanning (60 studiepoeng)
Undervisningstid: Oppstart høst - søknadsfrist 20. april
Varighet: 1 år
Pris: 45.700 pr semester

Vi tilbyr årsstudium i psykologi. Årsenhet i psykologi gir en introduksjon til sentrale temaer innen psykologi, og vil gi deg kunnskap om grunnleggende og dagsaktuelle problemstillinger innen fagområdet. Du vil også lære å anvende denne kunnskapen til å identifisere og belyse ulike problemer.

Litt om studiet:
Med sin mangfoldighet praktiseres psykologi i en rekke forskjellige yrker. Felles for de som jobber med psykologi, er en interesse og forståelse for hvordan vi mennesker fungerer, fra biologi til miljø. Psykologi søker å finne svar på spørsmål som handler om mennesker som tenkende, følende, handlende og sosialiserende individer.

Hva du lærer:
Moderne psykologi bygger på en lang tradisjon med forskningsbasert kunnskap, og utforskes med både teknologi og analyseverktøy for å forstå kompleksiteten som ligger bak menneskelige fenomener. Som anvendt fag praktiseres psykologi med fokus på både generelle trekk og spesifikke situasjoner, samtidig som en ivaretar individets verdighet. I løpet av studieåret vil du opparbeide deg kunnskap om ulike psykologiske perspektiver og teorier, samt ferdigheter til å studere menneskelige fenomener.

I tillegg vil vi fokusere på emner som:
• Sosial- og personlighetspsykologi
• Utviklingspsykologi og emosjoner
• Psykologisk historie og forskningsmetoder

Årsenheten dekker psykologiens historie og de ulike retningene som har vokst frem, i tillegg til grunnleggende prinsipper innen personlighet og sosialpsykologi, samt kognitiv og emosjonell utvikling, fra fødsel til alderdom.

Program:
1. semester:
• Innføring i psykologi (PSY1100)
• Psykologisk historie og forskningsmetode (PSY1150)

2. semester:
• Sosial- og personlighetspsykologi (PSY1200)
• Utviklingspsykologi og emosjoner (PSY1250)

Bachelormuligheter:
Ved gjennomført Årsenhet i psykologi har du mulighet til å søke innpass til 2. året på Bachelor i anvendt psykologi ved Høyskolen Kristiania. Studiepoengene fra årsenheten kan inngå i mange ulike bachelorgrader som frie emner eller det kan inngå som et ledd i en grad innen psykologifaget. Mange tar også denne årsenheten for å forberede seg på andre studier, eller som videre utdanning.

Målgruppe for kurset:
Studiet for deg som er interessert i å lære mer om mekanismene bak hvorfor vi gjør som vi gjør

Opptakskrav:
For å kunne søke på studiet må du inneha ett av punktene nedenfor:
• Generell studiekompetanse
• Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag / svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
• Realkompetanse

Lånekassen:
Studiet kvalifiserer for støtte hos Lånekassen