BHG/SFO/1. - 4. trinn: Å være venn med seg selv og and - nettkurs



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 timer
Pris: 990

Vi tilbyr nettkurs om BHG/SFO/1. - 4. trinn: Å være venn med seg selv og andre - hvordan kan vi lære barn å kommunisere på en god måte. Hver dag snakker vi med oss selv. Vi fører indre samtaler og kan snakke oss selv ned eller opp. Hvordan vi lærer dette som barn er avgjørende.

Innhold:
Tanker påvirker følelsene og hva vi får lyst til å gjøre. Hva vi føler og tenker i en situasjon påvirker valgene vi tar. Å bygge opp barnas ordforråd og begrepsapparat er viktig. I hverdagen vil enkle selvhjelpsteknikker gjøre barna mindre sårbare og mer robuste følelsesmessig. Det har stor betydning for deres psykiske helse og evne til deltakelse i lek og samspill i hverdagen. Kursholder presenterer verktøyet «Grønne tanker - glade barn», et nyttig hjelpemiddel for å trene på gode indre samtaler sammen med barna.

Agenda:
• Å lære barn å snakke med seg selv på en god måte
• Å takle vanskelige følelser og hverdagssituasjoner
• Hvordan hjelpe barn å etablere vennskap
• Hvordan styrke barns evne til å takle vansker
• Utvikle tankebevissthet - og følelsesbevissthet
• Erfaring med barn i gruppe og hvordan bygge opp samlinger
• Hvordan involvere hele personalet

Kursholder: Eli-Karin Yndestad

Eli-Karin Yndestad er barnehagelærer med videreutdanning i ledelse, arbeids - og organisasjonspsykologi, spesialpedagogikk og veiledning. Gjennom ulike stillinger og roller har hun vært knyttet til barnehagesektoren i 45 år og er tett på praksisfeltet. I tillegg arbeidet hun ved Universitetet Sørøst-Norge. Eli-Karin har mange års erfaring som kursholder og veileder, hun er en tydelig og god formidler med tett tilnærming til praksis. Eli-Karin er en utrolig engasjert dame som med sin faglige kompetanse inspirerer og skaper entusiasme!

Målgruppe for kurset:
Alle som jobber i barnehage, SFO/AKS og på småskoletrinnet

Opptakskrav:
• Ingen krav til forkunnskaper