Å lære og lese, eller omvendt



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Scandic Lillehammer Hotel
          Oppland, Lillehammer
Kursadresse: Turisthotellvegen 6, 2609 Lillehammer (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 6 timer
Pris: 2.190

Vi tilbyr kurs i: å lære og lese, eller omvendt. Selv om elevene teknisk sett kan lese, viser blant annet resultatene fra de nasjonale prøvene i lesing at det ofte er mye de ikke forstår. Hvordan kan vi veilede elevene mot en forståelse av innholdet i sammensatte tekster?

Innhold:
Gode leseferdigheter er av stor betydning både for elevenes videre læring i skolen og for deres fremtid. Skal elevene bli funksjonelle lesere, må det undervises i leseforståelse - på alle trinn og i alle fag. Kanskje bør det undervises i leseforståelse allerede før elevene kan lese? Elever som strever med leseforståelse, kjennetegnes gjerne ved lite ordforråd, problemer med grammatikken og ved at de har vansker med å gjenfortelle og huske hva de har lest.

Agenda:
• Systematisk undervisning i leseforståelse
• Nødvendige verktøy for møte med fagtekster
• Lesingens hensikt
• Språk- og begrepstrening
• Lesing av sammensatte tekster
• Strategier for å løse tekststykker i matematikk

Denne kursdagen vil ha fokus på hvordan undervisning i læringsstrategier og leseforståelse i alle fag og på alle trinn kan gi elevene de nødvendige verktøyene de trenger i møte med lesing av sammensatte tekster. Kurset er praksisnært, og gir deg redskaper du umiddelbart kan ta i bruk i klasserommet.

Vis flere tilsvarende kurs: