Vi tilbyr kurs i yrkesnorsk for serveringsmedarbeider som virtuelt klasserom. Kurset retter seg mot kursdeltakere som skal tilegne seg språklige ferdigheter som aktivt støtter opp om den enkeltes forståelse av arbeidsoppgaver på arbeidsstedet.
Faginnhold:
Kurset består av 10 moduler:
• Om meg - bli kjent
• Jeg er medarbeider innenfor restaurant- og matfag
• Ulike typer matvarer / drikkevarer
• Mattradisjoner (norske, samiske og internasjonale)
• Kommunikasjon
• Arbeidsoppgaver
• Hygiene
• Kvalitet og kvalitetssikring
• HMS
• Les/skriv
• Oppsummering - hva har jeg lært
Gjennomføring:
Undervisningen gjennomføres i et virtuelt klasserom via egen PC med lærer til stede, slik at du kan følge undervisningen hjemmefra. Du får tilsendt tilgang til klasserommet i god tid før undervisningen starter.
Målgruppe for kurset:
Personer som ønsker å øke sine ferdigheter i norske yrkesspesifikke ord og uttrykk. Kurset gir deltakeren en innføring i lover- og regler og generelt arbeidsrelaterte oppgaver innenfor sin bransje.
Opptakskrav:
• Beherske et språknivå på A2, muntlig og skriftlig
Arbeidserfaring:
• Kursdeltaker bør ha opparbeidet arbeidserfaring rettet mot et fagbrev da dette kurset er et forkurs der kursdeltakeren skal opparbeide seg god nok norskspråklig kompetanse, for å kunne gjennomføre et teori til fagprøven-kurs på et senere tidspunkt. Vi anbefaler et språknivå på A2.
Eksamen / sertifisering:
Det er ikke eksamen på dette kurset. Kursbevis deles ut etter gjennomført kurs.