Vi tilbyr kurs om yrkesnorsk for matproduksjonsfaget som virtuelt klasserom. Målet med kurset er at du skal lære mer norsk generelt, og få bedre forståelse for ord og uttrykk som brukes i din bransje. Samtidig vil du få bedre innsikt i arbeidskulturen for ditt fag.
Faginnhold:
• Jeg er medarbeider innen matvareproduksjon
• Arbeidsoppgaver
• Kulturforskjeller i arbeidslivet
• Mattilsynet som organisasjon
• Kommunikasjon
• Ulike typer av råvarer i produksjon
• Merking av matvarer
• Hygiene
• Kvalitet og kvalitetssikring
• HMS
• Arbeidsplan og rapporter
• Les og skriv - alle temaer
Læringsmål:
• Øke din kompetanse på ulike fagbegrep og tematikk i din bransje
• Tilegne deg språklige ferdigheter som aktivt støtter opp om din forståelse av arbeidsoppgaver på arbeidsstedet
• Optimalisere din mulighet til å kunne gjennomføre teorikurs til fagprøven hos AOF
• Øke din kompetanse på lover og regler i arbeidslivet rettet mot din bransje
• Utviklet din digitale kompetanse ved å ta i bruk en læringsplattform
Gjennomføring:
Lærer tar utgangspunkt i deltakers erfaringer og kompetanse i undervisningen. Kurset vil legge vekt på muntlig dialog og utvikling av skriveferdigheter gjennom gruppearbeid, selvstudier og fellesundervisning. Undervisningen gjennomføres i et digitalt klasserom fra egen PC. Du møter opp digitalt til avtalt tid samtidig med underviser og de andre kursdeltakerne.
Finansiering:
AOF har avtale med flere av våre medlemsorganisasjoner for finansiering. Dersom du er medlem i en fagforening, vil du i mange tilfeller kunne søke om stipend til utdanning gjennom LOs utdanningsfond.
Målgruppe for kurset:
Kurset vil være relevant for deg som ønsker å utvikle din kompetanse for norske ord og faguttrykk innen matproduksjon. Aktuelle arbeidssteder kan være slakterier, matproduksjon eller innen sjømatindustrien.
Opptakskrav:
• Vi anbefaler at du har erfaring fra bransjen og et språknivå som tilsvarer B1, muntlig og skriftlig
Eksamen / sertifisering:
Det er ingen eksamen på dette kurset, men du får et kursbevis ved gjennomført kurs (minimum 75% oppmøte)