Yrkesfaglig fordypning, kursrekke 3 deler - nettkurs



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 3 kvelder á 3 timer
Pris: 2.990

Vi tilbyr nettkurs i yrkesfaglig fordypning, kursrekke over 3 deler. Yrkesfaglig fordypning skal gjøre det mulig å veksle mellom læringsarenaer og gi yrkesfagelevene mulighet til å oppleve realistiske arbeidssituasjoner i læringsarbeidet.

Innhold:
Men hvordan kan vi gjøre det? Og hvordan i all verden kan vi jobbe med vurdering i faget? Hva er hensiktsmessig dokumentasjon i yrkesfaglig fordypning og hvilke utfordringer møter du i din undervisning i faget? Disse temaene jobber vi med i kurset. Vi knytter innholdet tett opp til undervisning på Vg1 og Vg2, og kursdeltakernes undervisningspraksis.

Dette nettkurset gir tips til organisering, gjennomføring, vurdering og dokumentasjon i yrkesfaglig fordypning. Innholdet blir relatert til fagfornyelsen og blant annet interessedifferensiering og dybdelæring. Kurset går over tre kvelder, og kursdeltakerne oppfordres til å prøve ut tipsene i egen klasse.

Program:
Del 1 - Formål, organisering og gjennomføring av yrkesfaglig fordypning
Del 2 - Vurdering og elevmedvirkning i yrkesfaglig fordypning
Del 3 - Dokumentasjon og samarbeid i yrkesfaglig fordypning

Kursholdere: Ann Karin Sandal og Kjersti Hovland

Ann Karin Sandal er førsteamanuensis i pedagogikk ved Høgskulen på Vestlandet, Fakultet for lærarutdanning, kultur og idrett, campus Sogndal. Ann Karin har siden 1998 undervist på PPU og en rekke videreutdanningsprogram for yrkesfaglærere, blant annet videreutdanning i Yrkesfaglig fordypning. Hun har også utviklet og gjennomført forskjellige etterutdanningsprogram og kurs for lærere i videregående skole.

Fra 2016 har hun arbeidet med å utvikle og gjennomføre ulike studietilbud for yrkesfaglærere innenfor den nasjonale satsingen Yrkesfaglærerløftet. Sammen med Kjersti Hovland har hun skrevet boka Yrkesfaglig fordypning som er kommet ut på Fagbokforlaget i 2021.

Kjersti Hovland er høgskolelektor i yrkespedagogikk ved Høgskulen på Vestlandet, Fakultet for lærarutdanning, kultur og idrett, campus Sogndal. Kjersti underviser på PPU yrkesfag og en rekke videreutdanningsprogram for yrkesfaglærere, innen Yrkesfaglærerløftet. Kjersti er utdannet blomsterdekoratørmester og har lang erfaring som fagarbeider, instruktør og veileder i faget.

Hun er leder av fagets klagenemnd og har erfaring fra prøvenemnd. Kjersti har mange års erfaring fra opplæringskontor, både i eget fag og transport og logistikkbransjen. Hun er leder for læreplangruppa i logistikkfaget i LK20. Sammen med Ann Karin Sandal har hun skrevet boka Yrkesfaglig fordypning som er kommet ut på Fagbokforlaget i 2021.

Målgruppe for kurset:
Kurset er rettet mot yrkesfaglærere i videregående skole

Vis flere tilsvarende kurs: