YogaKursarrangør: Kreftforeningen
Sted: Gjøvik gård
          Oppland, Gjøvik
Kursadresse: Niels Ødegaards gate 7, 2815 Gjøvik (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Onsdager kl 18:00 - 19:00
Varighet: 1 time
Pris: Gratis

Dette er en yogaform som passer for alle. Den er rolig og myker deg opp, og løsner opp i musklene. Kreftforeningen har matter du kan låne. Du trenger ikke å melde deg på, det er bare å møte opp.

Møt opp i behagelige klær, og ta med et lite teppe, håndkle eller matte til å sitte/ligge på. Nivå er nybegynner/lavere, og målet er å skape god fysisk bevegelse i frisk luft – for ALLE! Ved dårlig vær gir vi beskjed om innendørs alternativ innen kl. 1600 samme dag. Yoga i parken er gratis. Ingen påmelding, bare møt opp.

Hvorfor yoga?
Yoga er en fin treningsform, både for kropp og sinn. Det handler om å få kontroll på pusten, kombinert med bevegelser. Ikke bekymre deg over at du ikke får til alt, eller at noen ser deg, alle har som regel nok med seg selv. I følge en artikkel på forskning.no så er yoga sett i sammenheng med andre fysiske aktiviteter, slik som rask gange, jogging eller sykling, like bra når det kommer til forebygging av hjerte- og karsykdommer. Forskerne mener derfor at de som ikke er i stand til å utføre aerob trening godt kan ty til yoga og likevel oppnå fordeler for hjertet og blodkarene. Yoga er for alle!

Målgruppe for kurset

Kreftpasienter og pårørende