Workshop mentalisering - zoomKursarrangør: Prosessakademiet
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: kl 09:00 - 11:30
Varighet: 2 1/2 time
Pris: 950

Vi tilbyr nettbasert workshop om mentalisering via zoom. I møte med andre mennesker er evnen til å mentalisere et viktig bidrag for å få til godt samspill. Ofte forklares begrepet med evnen til å se seg selv utenfra og andre innenfra.

Innhold:
For oss i Prosessakademiet handler mentalisering om å forstå hvordan vi mennesker virker på hverandre. Hvordan vi klarer å "lese" hverandre og forstå det som skjer inni den andre og oss selv når vi er samen. Slik at vi kan tilpasse oss hverandre og få til godt samspill. Det er altså noe vi gjør hele tiden i møtet med andre. Noen ganger er vi gode, andre ganger er vi dårligere og da oppstår det fort misforståelser. Mentalisering kan også forstå som evnen til å forstå misforståelser.

For å vedlikeholde og styrke vår mentaliserings-kompetanse er det viktig at vi stopper opp, reflekterer og trener oss innimellom. I denne workshopen får du en innføring i hvordan vi kan forstå begrepet, og enkle treningsøvelser for hvordan du jevnlig kan trene din mentaliseringsevne på egen hånd eller sammen med andre.

Gjennomføring:
Workshopen arrangeres digitalt og har begrenset antall plasser. Det jobbes i plenum og i mindre grupper. Varighet 2 timer og 30 minutter inkludert pauser.

Kursholder: Gunn Brigitte Danielsen

Målgruppe for kurset:
Workshopen passer for deg som er nysgjerrig på begrepet og egen mentaliseringskompetanse, enten som del av din profesjonelle rolle eller som medmenneske.

Forkunnskaper:
• Ingen krav til forkunnskaper