West Coast Swing - Litt videregående (nivå 2-3):



Kursarrangør: Kom og Dans Oslo
Sted: Sofienbergsenteret
          Oslo, Grünerløkka
Kursadresse: Helgesens gate 62, 0558 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Tirsdag 1915- 2110 + socialdans til 2130
Varighet: 4 kvelder
Pris: 600

Vi tilbyr dansekurs i West Coast Swing på Litt videregående (nivå 2-3):West Coast Swing er en rolig, elastisk partnerdans som danses til Blues, Rhythm’n Blues og mer moderne låter. Dansen gir store rom for improvisasjon og personlig stil.

Dansen foregår på en linje (slot) hvor jenten føres fram og tilbake i ulike turer og kombinasjoner.

West Coast Swing oppsto i USA på vestkysten – først kalt ”Western Swing”, som en annen type swing enn Eastern swing /senere East Coast Swing. I 1958 åpnet Skippy Blair dansestudio i California, og west coast swing fant veien til swingmiljøet på 60 og 70 tallet. Siden har danseformen utviklet seg, fått sin konkurranseform og sin bruksform, og ”tatt verden” og danses i sine miljøer verden rundt.

Typiske trekk er at man danser på stedet, og på linje (mens paret i andre swingformer roterer både rundt seg selv og i rommet). Dansen har stegmønstre på 6 og 8 slag og et vell av morsomme turer. Det er en ”up-to-date” danseform som gjerne danses til populær listemusikk og slik har mulighet for tilpasning i forhold til tidens musikksmak. Det er en dans en må ”lære”, for det er ikke bare å følge føreren, følgeren må også vite hva hun kan gjøre.

Målgruppe for kurset:
Alle som vil lære å danse West Coast Swing

Nivå:
• Litt videregående (nivå 2-3):

Kursmateriell:
Antrekk på kurs: Kom som du er - lette klær, ta gjerne med en ekstra t-skjorte for skift.
Sko på kurs: Litt glatt såle, unngå høye hæler.

Vis flere tilsvarende kurs: