Vinutdanning- WSET Level 3Kursarrangør: Kulinarisk Akademi
Sted: Kulinarisk Akademi avdeling Sagene
          Oslo, Sagene
Kursadresse: Maridalsveien 87, 0461 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 17:00 - 21:00
Varighet: 7 kvelder
Pris: 15.950
Neste kurs: 02.05.2020 | Vis alle kursdatoer

Vindanning-WSET er den mest anerkjente internasjonale modellen for vinsutdanning. Dette kurset er ment som en grunnleggende innføring i vin fra ulike deler av verden. Dette er et intensivkurs og krever dedikasjon, aktiv deltagelse i undervisning samt ca. 55 timer selvstudie for å bestå eksamen.

Studiet dekker viktige dyrkningsområder i viktige vinproduserende land og går i dybden på deres druesorter, vinproduksjon, ulike faktorer som påvirker vinens stil, musserende viner, søte og forsterkede viner. Studentene lærer å blindsmake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT) og i løpet av undervisningsdagene smaker man ca. 80 viner hvor mange av disse smakes «blindt» for at studentene skal utvikle gode ferdigheter i blindsmaking. Smakingen er en vesentlig del av kurset og ca. 50% av tiden brukes til praktisk læring. Studiepakken med bøkene er produsert og publisert av WSET og er på engelsk. Undervisningen foregår på norsk i våre lokaler med vinspesialist Heidi Iren Hansen (Sommelier, WSET Diploma in Wines and Spirits og Master of Wine student).

Studiet blir avholdt over kvelder á 4 timer og en avsluttende eksamen.
Eksamen inneholder blindsmaking av to viner på 30 minutter og 2 timer skriftlig eksamen med short written answer questions og multiple choice eksamen.

Etter kurs har man lært:
Inngående kunnskap om de viktigste druesortene og deres dyrkningsområder
Inngående kunnskap om vinproduksjon
Kunnskap om å beskrive karakteristika på verdens viktigste og mest anerkjente hvite-, røde-, rosé-, musserende-, søte-, og forsterkede viner
Inngående kunnskap om å blindsmake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT)
Etter gjennomføring forventes studentene å være i stand til å beskrive karakteristika av verdens viktigste og mest anerkjente hvite-, røde-, rosé-, musserende-, søte-, og forsterkede viner, samt kunne forklare hvilke faktorer som har betydning for de ulike produktenes karakter.

Målgruppe for kurset

• Ansatte i restaurant og hotellbransjen
• Vinimportører og vinselgere
• Vininteressert

Kursmateriell

Kursavgiften inkluderer studiepakke og eksamensavgift. Ved utsendelse av studiepakke / bokpakke vil porto kommer i tillegg. Studiepakken med bøkene er produsert og publisert av WSET og er på engelsk.

Eksamen / sertifisering

Eksamensform: To viner på blindsmaking og skriftlig og multiple choice-eksamen på engelsk

Vis flere tilsvarende kurs: