Vinutdanning- WSET Level 2 IntensivKursarrangør: Kulinarisk Akademi
Sted: Kulinarisk Akademi avdeling Sagene
          Oslo, Sagene
Kursadresse: Maridalsveien 87, 0461 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 09:00 - 17:00
Varighet: 3 dager
Pris: 9.400
Neste kurs: 24.01.2020 | Vis alle kursdatoer

Dette kurset er lagt opp som et intensivkurs, spesielt tilpasset de som reiser langt. Det er viktig å være klar over at man må forberede seg godt på forhånd til dette kurset, dersom man skal henge med i undervisningen.

Vindanning-WSET er den mest anerkjente internasjonale modellen for vinsutdanning. Dette kurset er ment som en grunnleggende innføring i vin fra ulike deler av verden. WSET Level 2 Award in Wines er en grunnleggende vinvinsutdanning.Studiet dekker de viktigste druesortene og deres dyrkningsområder samt vinterminologi, vinproduksjon, ulike faktorer som påvirker vinens stil, musserende viner, søte og forsterkede viner. Studentene lærer å smake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT) og i løpet av undervisningsdagene smaker man ca. 50 viner. Smakingen er en vesentlig del av kurset og ca. 50% av tiden brukes til praktisk læring. Studiepakken med bøkene er produsert og publisert av WSET og er på engelsk. Undervisningen foregår på norsk i Kulinarisk Akademis lokaler med vinspesialist Heidi Iren Hansen (Sommelier, WSET Diploma in Wines and Spirits og Master of Wine student).

Etter kurset har man lært
• Grunnleggende vinterminologi
• De viktigste druesortene og deres dyrkningsområder
• Grunnleggende vinproduksjon
• Ulike faktorer som påvirker vinens stil inkludert musserende viner, søte og forsterkede viner
• Å smake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT)


Kurset anbefales som basis for å gjennomføre WSET Level 3 Award in Wine , og er også anbefalt som grunnlag for å starte på Vinkelnerutdanningen ved Kulinarisk Akademi.

Målgruppe for kurset

• Ansatte i restaurant og hotellbransjen
• Vinimportører og vinselgere
• Vininteressert

Kursmateriell

Kursavgiften inkluderer studiepakke og eksamensavgift. Ved utsendelse av studiepakke / bokpakke vil porto kommer i tillegg. Studiepakken med bøkene er produsert og publisert av WSET og er på engelsk.

Eksamen / sertifisering

Avsluttende skriftlig multiple choice eksamen på 1 time den 6. dagen

Vis flere tilsvarende kurs: