Vinmakerens middag M.Chapoutier



Kursarrangør: To Rom og Kjøkken
Sted: Sør-Trøndelag, Trondheim
Sør-Trøndelag
Kursadresse: Carl Johans gt 5, 7010 Trondheim (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: 19:00 — 23:00
Varighet: 1 kveld
Pris: 1200 + billettgebyr

Maison Chapoutier ble etablert i 1808 da den fattige bonden Polydor Chapoutier, fra Ardeche, giftet seg med datteren til en vinmaker i Tain-l´Hermitage. Polydor Chapoutier startet med å kjøpe druer før deretter å dyrke egne druer på sin egen eiendom i de bratte skråningene over byen Tain l’Hermitage

Grunnlaget var gitt etter noen år, men hans store drøm om å produsere under eget navn ble en realitet først i 1879. Syv generasjoner har siden bygget opp firmaet til en av de beste og mest velrenommerte produsentene i Rhône-dalen. Fra hjemmebasen i Tain, som ligger en drøy times kjøring sør for Lyon, kontrollerer Michel Chapoutier noen av de beste vinmarkene i området. Michel overtok etter sin far Max i 1990 og historien med forbokstaven M, som startet i 1920, vil bli videreført til Michels egne barn Maxime eller Mathilde, avhengig av hvem som overtar. Den store verdien i firmaet er vinmarkene i de beste områdene i Rhône-dalen, hvor nærmere 35 hektar er drevet biodynamisk.

Her er noen av vinene M. Chapoutier lager: Côte-Rôtie, Condrieu, Cornas, Crozes Hermitage, Crozes Ermitage, Hermitage, Ermitage, Saint-Joseph, Côtes-du-Roussillon Villages, Saint- Pèray, Châteauneuf-du-Pape, Côte-du-Rhône, Côte-du-Rhône Villages, Tavel, Luberon, Banyuls, Collioure m.fl

Vi setter sammen en 5-retters meny med råvarer fra Trøndelag i verdensklasse, og her er vinene vi skal få smake under måltidet: PetNat St Joseph Blanc 2017 Hermitage Blanc Chante Alouette 2017 Crozes Hermitage 2014 Hermitage 2015 Banuyls 2015

Vis flere tilsvarende kurs: