Vinmakerens middag Dievole



Kursarrangør: To Rom og Kjøkken
Sted: Sør-Trøndelag, Trondheim
Sør-Trøndelag
Kursadresse: Carl Johans gt 5, 7010 Trondheim (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: 19:00 — 23:00
Varighet: 1 kveld
Pris: 1200 + billettgebyr
Neste kurs: 27.03.2020 | Vis alle kursdatoer

Med historie tilbake til 1090, 10.mai for å være helt presis, er Dievole definitivt å regne som en klassisk eiendom i Toscana. Og med nye, ambisiøse eiere de siste årene - ser fremtiden både lys og bærekraftig ut.

Gården spenner over et areal på om lag 400 hektar innenfor Chianti Classico-området, omkring 12 km nord for Siena. Majoriteten av de undulerte vinmarkene er høytliggende (300-450 moh). Vin og olivenolje har vært produsert i snart 1000 år på denne unike eiendommen. I dag er om lag 80 hektar plantet med vin, hvorav 55 hektar i produksjon - inndelt i de 16 originale parsellene fra slutten av 1000-tallet. Hver parsell er sitt eget univers - med unikt mikroklima, jordsmonn og soleksponering. Kalkholdig jordsmonn dominerer, i tillegg til leire, sand og kalkrik leirstein (´marl´). Mesteparten av gården er naturlig nok plantet med den lokale druen sangiovese, men andre tradisjonelle druer som canaiolo, ciliegiolo og colorino. I tillegg til de hvite trebbiano og malvasia i San Colombano. I kjelleren kombineres moderne ståltanker med både store slavonske (80hl) og franske (40hl) eikefat. Dievoles visjon er like enkel på papiret som den er krevende å etterleve - å produsere klassisk og karakteristisk Chianti Classico. Vi setter sammen en 4-retters meny med råvarer i verdensklasse fra Trøndelag, og Olalla Lopez-Corona fra Dievole kommer for å ta oss gjennom følgende viner:

Le Due Arbie Bianco 2017 Dievole Campinovi Biando Toscana 2017 Dievole Chianti Classico 2016 Dievole Novecento Chianti Classico Riserva 2015 Brunello di Montalcino 2013 Dievole Vin Santo 2011

Vis flere tilsvarende kurs: