Vinkurs -klassiske rødviner



Kursarrangør: Kulinarisk Akademi
Sted: Kulinarisk Akademi Sagene - bygg 7
          Oslo, Sagene
Kursadresse: Maridalsveien 87, 0461 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: kl 18:00 - 20:00
Pris: 750
Neste kurs: 20.02.2020 | Vis alle kursdatoer

I løpet av ca 2,5 time vil du få smake fem flotte rødviner som passer perfekt til høstsesongens råvarer.

Hvordan lages rødvin og hvilke andre egenskaper enn fargen skiller egentlig en hvitvin og en rødvin? Er rødviner alltid fatlagret og blir alle rødviner bedre med lagring? Denne kurskvelden er forbeholdt de klassiske rødvinene.
Vi går gjennom den viktigste teorien for å lære hvordan vinene lages fra druer til ferdig vin. Opprinnelse, jordsmonn, gjæringsprosesser, fatlagring og ikke minst druesorter er noen faktorer vi tar for oss. Vi går også gjennom hvordan vinenes egenskaper påvirker valget av vin til mat og gir deg gode mattips til de ulike vinene..

Vi smaker fem rødviner denne kvelden som kommer fra velkjente regioner som Bordeaux, Burgund og Rhônedalen i Frankrike, Piemonte og Toscana i Italia, Rioja og/eller Ribera del Duero Spania.

Kurset inkluderer

Smaking av 5 ulike viner
Smaksark til notater
Vinkelner /foredragsholder
Det serveres ikke mat på dette kurset

Målgruppe for kurset

Alle som ønsker vinkurs

Antall deltagere: 12 - 50 personer

Kursmateriell

Kursavgiften inkluderer:
• Smaking av 6 ulike viner
• Smaksark til notater
• Vinkelner / foredragsholder
• Det serveres ikke mat på dette kurset

Vis flere tilsvarende kurs: