Vinens klassikere - bedrifter og større grupperKursarrangør: In Vino Veritas Vinkurs
Sted: Hele landet, I din bedrift, hjemme hos deg eller annet egnet sted
          
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Privatundervisning
Undervisningstid: Dagtid og kveldstid Ta kontakt for avtale
Varighet: 1 1/2 time
Pris: fra 1.695 pr pers

Vi tilbyr vinkurs i vinens klassikere for bedrifter og større grupper. La oss vise deg klassikerne i vinverden! Klassiske vinområder er selve rosinen i pølsa, toppen av kransekaka, prikken over i´en.

Innhold:
Tenk hvor mye vin og hvor mange vinmarker som finnes. En bitteliten andel av disse er mer berømte, mer ettertraktet, mer beundret og myteomspunnet enn noen andre. Det er vinverdens klassikere, og du finner dem i Europa, nærmere bestemt i Frankrike, Italia og Spania. Det er merkevarer som får vineksperter til å smile og prisene til å stige. Mange hadde nok ønsket seg et sett med regler eller en oppskrift på hvordan man kan lage en klassiker.

Det finnes dessverre ikke. De klassiske vinområdene er blitt det som et resultat av mange faktorer, og det eneste som er sikkert er at det tar lang tid å oppnå en slik status. Det er umulig å snakke om klassikere uten å nevne historie. Alle de klassiske områdene har det til felles at de har en lang og innholdsrik historie (i tillegg til gode handelsforbindelser og infrastruktur).

Tid og historie i seg selv er ikke nok, og det er ikke slik at det området med lengst historie automatisk blir en klassiker. Se bare på Bordeaux. Historien til de mest berømte slottene starter først på 1.700-tallet, men det er Bordeaux som er blant det mest klassiske av klassikerne om det går an å si det. Området har produsert viner som har vært anerkjent for sin høye kvalitet over lang tid. Og slik er det med en klassiker. Du vet hva du får.

Tidløst:
På samme måte som klassiske verker innen kunst eller litteratur, går en klassiker ut av sin tid og representerer noe tidløst og stabilt. En klassiker er ikke gammeldags eller utdatert, men har kvaliteter til glede for både gamle og nye lesere. Tekniske fremskritt og nye vinsmakingsmetoder til tross, det er noe gjenkjennelig og distinkt over de beste klassikerne uten at det blir en klisjé.

Originalene:
Det er ikke uten grunn at du finner de klassiske vinområdene i Europa. Å være først ute er som regel en fordel. De klassiske vinområdene er å regne som orginalene. Røde viner fra Burgund er for eksempel selve sjablongen til Pinot Noir, og alle forsøk på å lage viner på denne druen vil bli sammenliknet med vinene fra Burgund. Slik er det med dem alle sammen. De representerer noe unikt og ekte som gjør det umulig å komme forbi dem hvis du interesserer deg for vin. De danner grunnlaget for vinforståelse og er forbilder for vinstilene fra den nye verden.

Klassikere på agendaen:
De klassiske områdene Bordeaux, Burgund, Nord-Rhône, Rioja, Piemonte og Toscana. Elsker du vin kan du elske nå, og er du bare litt interessert er dette sjansen til å prøve vin fra områder som er kjent for å tenne gnisten til enhver.

Vinkursene arrangeres på bestilling for større og mindre grupper og utføres i bedriftens lokaler, private hjem eller andre steder hvor det er mulig å formidle ekte vinglede! Passer for alle og tilpasses til hvert enkelt oppdrag. Vinkurset pris er basert på et antall på 20 personer. Er man er færre justeres prisen opp til minimumpris til valgt kurstype basis / medium / premium. Smakingen består av en tilmålt mengde vin 1 fl/10 pax. Forbruk utover det belastes faktura.

Målgruppe for kurset

Bedrifter og større grupper

Kursmateriell

Basis-kurset inkluderer:
• 4 viner til vinkurset
• 4 gl / person Riedel Glassleie
• 1 ½ time varighet / etter avtale
• ABC Basis vinkompendium
• Smakeark
• Aromahjulet norsk utgave

Uttalelser

Folkeuniversitetet i Ålesund
In Vino Veritas gjorde en meget god jobb og klarte på en pedagogisk og fengende måte presentere stoffet slik at det ble interessant og spennende for kandidatene" 19 av 20 kandidater bestod fagprøven!!
- Lars Peter Birkelund, faglærer

DATA PRO AS
In Vino Veritas er blitt et fast innslag i Data Pros forretningsmessige og sosiale sammenkomster for både kunder og eiere, og vi har høstet meget gode tilbakemeldinger på våre arrangement, takket være In Vino Veritas som har vært sentralt i disse.
- Randi Asbjørnsen, daglig leder

Vis flere tilsvarende kurs: