Vin og brennvinsutdanning- WSET Level 3Kursarrangør: Kulinarisk Akademi
Sted: Kulinarisk Akademi avdeling Sagene
          Oslo, Sagene
Kursadresse: Maridalsveien 87, 0461 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 17:00 - 21:00
Varighet: 8 kvelder
Pris: 15.500
Neste kurs: 02.05.2020 | Vis alle kursdatoer

Vin og brennvinsutdanning-WSET er den mest anerkjente internasjonale modellen for vin- og brennevinsutdanning. Dette kurset er ment som en grunnleggende innføring i vin og brennevin fra ulike deler av verden.

Level 3 Award in Wines er en videregående innføring i vin fra ulike deler av verden.
Studiet dekker viktige dyrkningsområder i viktige vinproduserende land og går i dybden på deres druesorter, vinproduksjon, ulike faktorer som påvirker vinens stil, musserende viner, søte og forsterkede viner.

Studentene lærer å blindsmake vinprofesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT) og i løpet avundervisningsdagene smaker man ca 80 viner hvor mange av disse smakes «blindt»for at studentene skal utvikle gode ferdigheter i blindsmaking. Smakingen er en vesentlig del av kurset og ca 50% av tiden brukes til praktisk læring. Studiepakken med bøkene er produsert og publisert av WSET og er på engelsk.Undervisningen foregår på norsk i Kulinarisk Akademis lokaler med vinspesialist Heidi Iren Hansen (Sommelier og WSET Diploma in Wines and Spirits). Studiet blir avholdt over en full dag og 6 kvelder á 4 timer med en avsluttende eksamenden 8. dagen.

Eksamen inneholder blindsmaking av to viner på 30 minutter og 2 timer skriftlig eksamen med short written answer questions og multiple choice eksamen. Dette er et intenst intensivkurs og krever dedikasjon, aktiv deltagelse i undervisning samt ca 55 timer selvstudie for å bestå eksamen. Kurset vilvære nødvendig som basis for å gjennomføre WSET Diploma.

Etter kurset har man lært:
• Inngående kunnskap om de viktigste druesortene og deres dyrkningsområder
• Inngående kunnskap om vinproduksjon
• Kunnskap om å beskrive karakteristika på verdens viktigste og mest anerkjente hvite-, røde-, rosé-, musserende-, søte-, og forsterkede viner
• Inngående kunnskap om å blindsmake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT)

Målgruppe for kurset

• Ansatte i restaurant og hotellbransjen
• Vinimportører og vinselgere
• Vininteressert

Kursmateriell

Kursavgiften inkluderer studiepakke og eksamensavgift. Ved utsendelse av studiepakke / bokpakke vil porto kommer i tillegg. Studiepakken med bøkene er produsert og publisert av WSET og er på engelsk.

Eksamen / sertifisering

Avsluttende skriftlig multiple choice eksamen på 1 time

Vis flere tilsvarende kurs: