Veiledning er mer enn ord - nettkursKursarrangør: BRO AOF
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 timer
Pris: 1.190

Vi tilbyr nettkurs om BHG, SFO/AKS: veiledning er mer enn ord. I en hektisk hverdag er det ikke lett å sette av nok tid til veiledning, og kommunikasjonen dreier seg ofte om praktiske ting og det som «brenner» her og nå.

Innhold:
Savner du gode metoder for veiledning? Metoder med struktur og rammer som åpner opp for å gå i dybden på temaene som tas opp? Opplever du at det er utfordrende å virkelig lytte og være helt til stede i kommunikasjon? Dette kurset gir deg konkrete verktøy og metoder du kan tilpasse i din barnehage. Du kan bruke flere verktøy samtidig, eller du kan «plukke ut» det som passer i situasjonen og til hvor mye tid du har.

Agenda:
Verktøy for individuell veiledning:
• Kunsten å lytte - du får tak i flere budskap (tanker, følelser og behov)
• Kunsten å stille gode spørsmål som åpner opp
• Prioritering og valg - enkelt skjema

Delingsgruppen - en metode for veiledning i gruppe:
• Lede gruppen gjennom rammer og struktur
• Aktiv lytting som verktøy
• Alle i gruppen blir sett og hørt
• Ansvarliggjøring av den enkelte

Kursholder: Inger Johanne Eidem

Inger Johanne Eidem er barnehagelærer med videreutdanning i barnehagepedagogikk, veiledning og coaching. Hun har lang erfaring som pedagogisk leder og styrer i barnehager og som faglærer og kontaktlærer på Vg2 Barne- og ungdomsarbeiderfag. Nå holder hun teorikurs for praksiskandidater som ønsker å ta fagbrev som barne- og ungdomsarbeider, og underviser voksne innen coaching og livsmestring. Hun er også lærer for fagskolestudenter på helse- og oppvekstfag. Inger er medforfatter i læreverket Vekst, Barne- og ungdomsarbeiderfag Vg2 og Vg3, yrkesfaglig studieprogram.

Målgruppe for kurset:
Dette kurset retter seg mot ansatte i barnehagen, SFO/AKS

Opptakskrav:
• Ingen krav til forkunnskaper