Varme Arbeider kurs - Vi kommer til deres bedriftKursarrangør: Forberedt AS
Sted: Akershus
Akershus
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 dag
Pris: Avtales

Kurset er lagt opp som en kombinasjon av teori, praktiske øvelser og demonstrasjoner med avsluttende eksamen. Kurset gir deltakerne kunnskap om de kravene som ligger i myndighetenes- og forsikringsselskapenes forskrifter og vilkår. Inneholder pålagt praktisk slokkeøvelse

Krav:
• Forsikringsselskapene krever at de som utfører varme arbeider utenfor fast tilrettelagt arbeidsplass skal ha sertifikat utstedt av Norsk brannvernforening eller en samarbeidende organisasjon i et annet nordisk land.
• Varme arbeider omfatter arbeider hvor det benyttes maskiner og utstyr som genererer gnister og varme som kan føre til brann. Varme arbeider inkluderer bruk av åpen ild, varmluft, sveise-, skjære- og eller slipeutstyr.
• Myndighetene krever at den som utfører varme arbeider på midlertidig arbeidssted, inkludert taktekking, skal utvise særlig aktsomhet og gjennomføre de forebyggende tiltakene som er nødvendig for å unngå, og eventuelt slokke, en brann.

Målgruppe for kurset

Alle som utfører varme arbeider utenfor fast, tilrettelagt arbeidsplass.

Kursmateriell

Norsk brannvernforenings lærebok om brannvern ved utførelse av varme arbeider er laget for bruk i sertifiseringsordningen i henhold til forsikringsselskapenes sikkerhetsforskrift. Boken er i 4 utgaver: norsk, engelsk, polsk og litauisk

Eksamen / sertifisering

Kurset avsluttes med en eksamen med 20 spørsmål med 4 alternativer pr spørsmål. Det er mulig å oppnå 30 poeng. Deltaker må ha 21 for å bestå.
Prøven er tilgjengelig på norsk, engelsk, polsk og litauisk

Uttalelser

"Engasjernede instruktør - det er første gangen jeg har fattet interesse for kjemi, og hvorfor det er viktig"