Utviklingshemming og psykisk helse - webinar



Kursarrangør: Fagfokus AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 09:30 - 12:30
Varighet: 3 timer
Pris: fra 990
Neste kurs: 24.10.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr konferanse om utviklingshemming og psykisk helse som webinar. Mennesker med utviklingshemming er mer utsatt for å utvikle psykisk lidelse og atferdsforstyrrelse enn befolkningen generelt.

Litt om webinaret:
Hvordan er det mulig å jobbe konkret og systematisk med disse utfordringene – og ikke minst hvordan sørge for at den enkelte får en bedre hverdag. Med koronaen som bakteppe har denne brukergruppen opplevd store endringer i sitt behandlingstilbud. På dette webinaret ser vi på noen utfordringer som har oppstått og hvordan disse kan løses med konkrete verktøy.

Program:
kl 09:30 - 12:30 Psykisk helse og utviklingshemming: Bakgrunn, forståelse og sist men ikke minst - hva nå etter korona:
Mangel på kunnskap hos tjenesteytere både i de kommunale tjenestene og i spesialisthelsetjenesten kan føre til at symptomer på psykisk lidelse misoppfattes og tilskrives personens funksjonshemning. Dette er en viktig del av forklaringen på underrapportering og underdiagnostisering av psykisk lidelse blant personer med utviklingshemming. Faktorer som påvirker psykisk helse for personer som med utviklingshemminger eller autisme kan være mange. Faktorer som hver for seg ikke er så alvorlige kan til sammen bli et stort problem.

Det er spesielt tre forhold som kan bidra positivt:
• Å utvikle sunne relasjoner
• Stimulere opplevelsen av mestring
• Oppdage psykiske vansker tidlig

Kursholder: Trine Lise Bakken

Trine Lise vil gå inn på hvert av punktene og gi konkrete råd om hvordan dette gjøres i praksis. Herunder vil hun også snakke om hvordan man tilrettelegger for god livskvalitet for mennesker med utviklingshemming med psykose, bipolar affektiv lidelse, spiseforstyrrelser, tvangslidelser, angst og / eller depresjon?

Trine Lise Bakken er en nestor innen fagområdet psykisk helse og utviklingshemming. Hun arbeider som forskningsleder ved Nasjonal kompetansetjeneste for utviklingshemming og psykisk helse ved OUS, og vil benytte fagdagen til å gi deg redskapene du trenger for å gjøre en bedre jobb.

Målgruppe for kurset:
En praktisk fagdag for alle som arbeider med utviklingshemmede