Ungdomskurs 16-19 årKursarrangør: CoachTeam as
Sted: CoachTeam as – House of Leadership
          Oslo, Majorstuen
Kursadresse: Rosenbrogsgate 3, 0356 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: kl 10:00-17:00 begge dager
Varighet: 2 dager
Pris: 2.400

Kurs for deg fra 16-19 år om identitet, selvfølelse og lederskap Vi ønsker å invitere deg med til to dager med påfyll, refleksjon og nye vennskap. Du er god nok og helt unik, og disse dagene vil gjøre deg tryggere på deg selv og gi mindre usikkerhet rundt framtiden.

En undersøkelse utført av Sintef i fjor påpeker at dårlig selvfølelse er en viktig årsak til at ungdom og unge voksne faller utenfor skole og arbeidsliv. I UngData-undersøkelsen rapporterer urovekkende mange ungdommer om at de sliter med psykiske helseproblemer, ensomhet, søvnproblemer, mobbing, selvskading og selvmordstanker.

Sammenlignet med tidligere generasjoner opplever dagens unge et mye større press på alle områder. Dette har flere årsaker. Den viktigste er sannsynligvis dele- og like-kulturen der alt er synlig for alle og det er om å gjøre å vise fram en pent ansikt, en godt trent kropp, mange venner og kule aktiviteter. Samtidig vokser dagens barn og unge opp med flere muligheter enn noen gang før og en verden i enorm endring, og det er lett å bli utrygg på hva som kommer og om man selv er god nok, både i forhold til egne, andres og samfunnets forventninger.

Derfor har vi gleden av å lansere et kurs for ungdom fra 16-19 år om identitet, selvfølelse og lederskap. Kurset holdes lørdag 21. og søndag 22.januar i CoachTeam sine lokaler i Nydalen. Du som er ung i dag møter et større press enn noen generasjoner tidligere - press i forhold til utseende, skoleprestasjoner, "likes", å passe inn, bli likt og sett.

Som et resultat av dette er det svært mange ungdommer som sliter med dårlig selvfølelse, og er usikre på om de er bra nok og passer inn. Kjenner du deg igjen i dette? Vi ønsker å invitere deg med til to dager med påfyll, refleksjon og nye vennskap. Du er god nok og helt unik, og disse dagene vil gjøre deg tryggere på deg selv og gi mindre usikkerhet rundt framtiden.

På kurset jobber vi aktivt med disse spørsmålene:
• Hvem er jeg? Hvordan ser jeg livet mitt nå?
• Hvilke forventninger/krav oppplever jeg at jeg står i?
• Duger jeg? Er jeg bra nok? Passer jeg inn?
• Hvordan kan jeg håndtere følelsene og humørsvningningene mine?
• Hvordan kan jeg senke stress og leve et liv med mindre press?
• Hvordan disponere og prioritere tiden min best?

Målgruppe for kurset

Deg som er 16-19 år.

Eksamen / sertifisering

Kursbevis

Uttalelser

"Jeg fikk mye lærdom og glede ut av kurset. Vi tok opp veldig relevante temaer, som jeg får bruk for! Det jeg likte aller best var vi fikk opplæring og informasjon om de forskjellige temaene kurset hadde, og etterpå fikk prøve det ut via ulike øvelser, sånn at vi forsto det ordentlig.

Veldig bra at lederne kom med egne eksempler og brukte våre også, det fikk meg til å kunne relatere meg til de ulike situasjonene. Likte godt at kursledere viste følelser, det gjorde det lettere for meg å vite at det er ok å vise følelser også."

Natalie Woldengen, 16 år