Undervisning med spill



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Kurslokalet Hesten
          Oslo, Sentrum
Kursadresse: Kristian Augusts gate 6, 0164 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 6 timer
Pris: 2.190

Vi tilbyr kurs om undervisning med spill. Har du lyst til å prøve spill i undervisningen din? Det trenger ikke være veldig komplisert, og det er heller ikke nødvendig med kompliserte og dyre tekniske løsninger. Det har aldri før vært så populært å spille som det er nå.

Innhold:
To tredeler av folk under 20 år spiller dataspill hver dag. I tillegg spiller mange brettspill, rollespill og kortspill. Spill kan også brukes i undervisning, og dette kurset tar for seg grunnleggende teori om læring med spill, og hvordan denne tilnærmingen kan brukes på en meningsfull måte og kobles på resten av undervisningen.

Et sentralt element er hvordan spill kan brukes til å kombinere fagstoff og trening på ferdigheter som kommunikasjon, problemløsning og kritisk tenkning. Kursholder viser hvordan undervisningsinnhold kan kobles med spillementer: Det lages en situasjon hvor den som lærer får muligheten til å ta valg, vurdere og reagere på tilbakemelding og tilpasse seg konsekvensene av det som skjer.

Dette er en form for klasseromspraksis som gir elevene konkrete opplevelser som de kan bruke for å knytte sammen den røde tråden i sammensatte tema. I dette kurset ser vi på hvordan vi kan bruke det tverrfaglige temaet bærekraftig utvikling som utgangspunkt for spillet. Kurset tar utgangspunkt i analoge aktiviteter som kort / brettspill og rollespill, men muligheter ved bruk av dataspill vil også bli omtalt.

Agenda:
• Hva er spillbasert læring
• Hvordan gjøre spillbasert læring meningsfullt
• Spill som tverrfaglig undervisning om bærekraftig utvikling
• «Resirkulering» av spill elevene (kanskje) kjenner fra før
• Transversale ferdigheter - spill og ferdigheter som kommunikasjon, problemløsning og samarbeid
• Debriefing - strukturert etterarbeid

Kursleder: Jørn Weines

Jørn Weines er utdannet historiker. Han drev med rolle- og brettspill lenge før det ble kult, men syntes det er flott at så mange andre nå har oppdaget spillverdenens muligheter. Jørn jobber ved Norges fiskerihøgskole / UiT Norges Arktiske Universitet, hvor han i tillegg til å undervise studenter på SimFish-prosjektet holder på med en doktorgrad i spillbasert undervisning. Ved å bruke nye undervisningsmetoder, som spillbasert læring, skal SimFish-prosjektet fremme studiekvalitet og øke læringsutbyttet.