Ufrivillig skolefravær - bedriftsinternt



Kursarrangør: KURS I SKOLEN
Sted: Hele landet, vi kommer til dere
          
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: fra 3 timer
Pris: fra 19.000

Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om ufrivillig skolefravær for lærere i alle klassetrinn. Ufrivillig skolefravær er et stadig økende problem, som vi ikke lengre kan overse. Hvordan kan vi forebygge, og hva gjør vi for og med de elevene som av ulike årsaker ikke klarer å være på skolen?

Innhold:
Hvordan forebygger vi ufrivillig skolefravær, hva gjør vi når skolefravær er et faktum, og hva er det som gjør at noen elever helt eller delvis slutter å møte opp på skolen? Det kan være utfordrende å finne en felles forståelse innad i kollegiet, og foreldre og skole kan ha ulikt syn på årsaken til elevens skolefravær. Samtidig vet vi at et godt skole / hjem-samarbeid er avgjørende for å lykkes med å bringe en elev tilbake til skolen. Hvordan får vi dette til?

Kursholder har gjennom sine 13 år som miljøarbeider i skolen, møtt mange elever som strever med å finne seg til rette både faglig og/eller sosialt. Hun har vært tett på disse elevene og tatt del i deres gode og dårlige erfaringer med skolen. Hun har jobbet svært bevisst med å skape gode relasjoner til både elevene og foreldrene. Gode relasjoner er nøkkelen til å lykkes med ufrivillige skolefravær. Kurset vil gi en plattform skolen kan jobbe ut ifra, og dere blir tryggere på å finne de gode løsningene for elevene det gjelder.

Agenda:
• Lære å gjenkjenne tidlige tegn på skolefravær
• Relasjonskompetanse
• Psykisk helse og utenforskap
• Skole/hjem-samarbeid
• Konkrete verktøy til å jobbe med elever med ufrivillig skolefravær

Kursholder: Sara Eline Eide

Sara Eline Eide er forfatter, foredrags- og kursholder, og veileder foreldre og skoler i enkeltsaker som omhandler skolefravær. Hun er utdannet barne- og ungdomsarbeider, og har studert spesialpedagogikk og relasjonskompetanse. I tillegg er hun er utdannet Tai Chi lærer og terapeut. Sara Eline har lang erfaring fra både barnehage og skole. Hun er nå daglig leder i UngOppvekst, og leder av Foreningen «En skole for alle».

I 2019 kom hun ut med boken "På oppdagelsesferd sammen - om å være tilstede for den enkelte", Kolofon forlag, og i 2022 kom boken "Skolefravær", Cappelen Damm Akademisk. Sara Elines engasjement bunner i et ønske om at hvert enkelt barn eller ungdom skal få oppleve at de har verdi, og betyr noe i det fellesskapet de er en del av. Trygge barn og unge, blir trygge voksne.

Målgruppe for kurset:
Kurset henvender seg mot lærere i alle klassetrinn