Tysk språk og kultur semesterstudium (Berlin)



Sted: Berlin
          Utlandet, Tyskland
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 semester
Pris: Se oversikt
Neste kurs: 27.08.2024 | Vis alle kursdatoer

Tyskkurset er for studenter som ønsker å bli flytende i tysk og/eller ta språktest som kvalifiserer til studier ved tyske universiteter.

Innhold:
Undervisningen i tysk er i regi av den tyske språkskolen GLS Sprachschule. Som student blir du plassert sammen med andre internasjonale studenter på akkurat det nivået som passer for deg. Kurset foregår altså på alle nivåer og passer derfor både for studenter med lite eller ingen forkunnskap i tysk, studenter med noe forkunnskap og studenter med mye forkunnskap i tysk. Studiet er særlig egnet for studenter som ønsker å studere ved et tysk universitet. Undervisningen finner sted i lokalene til GLS i Kastanienallee 82 i Prenzlauer Berg.

Undervisning:
• Undervisning 20 timer / uken i 12 uker

Lærerne:
• Tysklærere ved GLS Sprachschule

Friuke:
• Høstferien om høsten og påskeuken om våren

Studiestøtte:
• Se www.kulturakademiet.no/lånekassen

Lånekassen gir studiestøtte til språkkurs på 3 måneder (eller mer) dersom følgende krav er innfridd (1) du går på en offentlig godkjent språkskole som GLS; (2) kurset er fulltid, dvs. 15 timer eller mer i uken; (3) du planlegger høyere utdanning som gir rett til støtte fra Lånekassen i det landet du skal ta språkkurset, eller utveksling (delstudier) i det landet. Du trenger ikke å ha fått opptak til videre utdanning for å få støtte, men du må oppgi hvilken utdanning du planlegger etter språkkurset. Du må også ha generell studiekompetanse fra Norge. Språkkurset må være avsluttet med en av følgende språktester: GDS (Grosses Deutsches Sprachdiplom), DSH (Deutsche Sprachprüfung für den Hochshulzugang) eller TestDaF (Test Deutsch als Fremdsprache). GLS arrangerer TestDaF-eksamen.

Innkvartering i Berlin:
Studenter ved Kulturakademiet i Berlin har anledning til å bo i studentbolig som formidles av Studentboliger. Fra og med høsten 2023 tilbyr Studentboliger studioleiligheter hos The Base.

The Base er et splitter nytt apartment hotel i den grønne bydelen Pankow i nordlige Berlin. Apartmenthotellet ligger nydelig til, midt mellom Bürgerpark Pankow og Schlosspark-Pankow. Adressen er Pestalozzistraße 5-8, 13187 Berlin, Tyskland. Det er 6 minutters gåvstand til nærmeste trikkeholdeplass og 15 minutters gåavstand til S1 og U8. Skolen kan også nås med sykkel på 17 minutter. Rathaus-Center Pankow ligger tre minutter unna til fots, med alt man trenger av butikker.

Studentene vil bo sammen to og to i Grand Apartments. Dersom du ønsker å bo for deg selv, kan du få tildelt en litt mindre Base Apartment. Merk at prisen for Base Apartment er den dobbelte av ordinær innkvartering. Leilighetene er fullt møblerte med en queen size bed (ca. 153 cm bred), skapplass, kjøkkenkrok og sitteområde til to personer, samt et bad med varmeelement. Alle leilighetene er utstyrt med kjøkkenredskaper, service til to, Smart TV, sengetøy og håndklær samt tilgang på vaskeutstyr. Alt av strøm og oppvarming, highspeed-internett, samt vaskehjelp to ganger i måneden inngår også.

Foruten leilighetene har The Base et co-working space, bibliotek, treningsstudio, vaskerom, kino, stort felleskjøkken, ulike lounger og spillrom, café og bar, og en stor takterrasse, som står til fri disposisjon til alle som bor på The Base. Det er også regelmessige community events man kan delta på. Det er også et eget hotell, der studentene kan ta imot besøk hjemmefra. De vil da også ha full tilgang til alt The Base har å by på.

Ønsker du innkvartering via Studentbolig, kan du booke for høstsemesteret fra mai og for vårsemesteret fra november via et skjema du får tilsendt.

Det er mulig å ordne innkvartering selv dersom du foretrekker dette.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker språkkurs i tysk som semesterstudium i Berlin

Nivåer:
• Alle nivåer (A1 - C2)

Kursmateriell:
Anbefalt litteratur - Frønsdal, Tysk grammatikk med øvinger, Cappelen akademisk forlag, 2007. Paperback, 146 sider. Tysk lommeordbok, Kunnskapsforlaget, 2013. Pocket.