Trykkontroll IADC-sertifisering / driller



Kursarrangør: Nortrain
Sted: Rogaland, Stavanger
Rogaland
Kursadresse: Tangen 10, 4070 Randaberg (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 5 dager
Neste kurs: 22.04.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr kurs i trykkontroll IADC-sertifisering / driller. IADC er et internasjonalt opplærings- og sertifiseringsprogram for ledende borepersonell. Kandidatene må delta på hele opplæringsprogrammet i tillegg til testene.

Innhold:
IADC er et internasjonalt sertifiseringsorgan, med hovedkontor i Houston. Trykkontrollsertifikat er et myndighetspålagt sertifikat for ledende bore- og brønnpersonell. Det skal fornyes annen hvert år. Driller nivå er tilsvarende level 3, og gjelder stillinger som borer og assisterende borer. IADC (International Association of Drilling Contractors) er en internasjonal organisasjon for bore- og brønnservice selskaper, og ble opprinnelig startet opp i USA i 1940.

Organisasjonen arbeider blant annet for å øke sikkerheten innenfor denne industrien. IADC har laget et eget treningsprogram som heter WellSharp. Trykkontroll-sertifiseringen er en del av WellSharp programmet. IOGP (International Association of Oil & Gas Producers) Report 476 ligger til grunn for WellSharp programmet. Iht Norsk olje & gass dok 024, er IADC-trykkontroll sertifisering likestilt med IWCF-trykkontroll sertifisering av ledende bore- og brønnpersonell.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker kurs i trykkontroll IADC-sertifisering / driller

Forkunnskaper
• Ingen krav til forkunnskaper

Eksamen / sertifisering:
Et IADC-trykkontroll kurs varer i 5 dager inklusive sertifiseringen. Kurset avsluttes med en praktisk test på simulator, samt en teoretisk test på ca. 3,5 timer, som inkluderer oppgaver innen utstyr og innen prinsipper & prosedyrer. Du må følge hele kurset og ha minst 70% rett på besvarelsene for å få utstedt et IADC-sertifikat.